Το σημείο όπου ανετράπη το βιτιοφόρο | INTIMENEWS/ΨΩΜΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Επικαιρότητα

«Εμφραγμα» στην Αθηνών – Κορίνθου μετά από ανατροπή και πυρκαγιά βυτιοφόρου [video]

Το ατύχημα σημειώθηκε στο ύψος της Κινέτας, με συνέπεια να διακοπεί η κυκλοφορία και να προκληθεί μποτιλιάρισμα. Στο ατύχημα τραυματίστηκε ελαφρά ο οδηγός του βυτιοφόρου
Protagon Team

Εσβησε το μεσημέρι της Παρασκευής η φωτιά που είχε εκδηλωθεί, νωρίτερα, στο 56ο χλμ Αθηνών-Κορίνθου της Ολυμπίας Οδού έπειτα από ανατροπή βυτιοφόρου οχήματος με συνέπεια να διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία και να προκληθεί μποτιλιάρισμα. Στο ατύχημα τραυματίστηκε ελαφρά ο οδηγός του βυτιοφόρου.

Μετά την επιτυχή κατάσβεση της φωτιάς, το ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο απελευθερώθηκε σε τρεις λωρίδες κυκλοφορίας (μεσαία, δεξιά λωρίδα και Λ.Ε.Α.), ενώ κλειστό παρέμενε το ρεύμα προς Αθήνα, εκτροπή της κυκλοφορίας στο ύψος των Αγίων Θεοδώρων.

Ειδικότερα όπως ανέφεραν σε κοινή ανακοίνωσή τους το Πυροσβεστικό Σώμα και η Ελληνική Αστυνομία: Λόγω ανατροπής φορτηγού στο 56ο χλμ. Ν.Ε.Ο.Α.Κ. και εκδήλωσης πυρκαγιάς σε αυτό, πραγματοποιούνται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από δυνάμεις της Τροχαίας στο σημείο, ενώ η Πυροσβεστική επενέβη άμεσα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης έλαβαν μέρος 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα, καθώς και ένα ακόμη ειδικό όχημα επέμβασης σε τεχνολογικά συμβάντα.

Η πυρκαγιά, χάρη στην άμεση κινητοποίηση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής, περιορίστηκε στο χώρο της μηχανής του βυτιοφόρου και δεν επεκτάθηκε περαιτέρω.

Αυτή τη στιγμή η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά σε τρεις λωρίδες κυκλοφορίας (μεσαία, δεξιά λωρίδα και Λ.Ε.Α.) στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο, πραγματοποιείται εκτροπή οχημάτων από δυνάμεις της Τροχαίας στον κόμβο Αγίων Θεοδώρων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα και πρόκειται να πραγματοποιηθεί άμεσα μετάγγιση του φορτίου από την αρμόδια εταιρεία.

Για το συμβάν ενημερώθηκε ο αρμόδιος Εισαγγελέας, ενώ ο οδηγός μεταφέρθηκε με ΕΚΑΒ ελαφρά τραυματισμένος σε νοσοκομείο της Κορίνθου.

Προανάκριση διενεργεί το Α’ Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων.