Στιγμιότυπο από το βίντεο όπου καταγράφεται η ενημέρωση των επιβατών από μέλος του πληρώματος του Intercity | YouTube/Mega
Επικαιρότητα

Εμεινε από ρεύμα το Ιntercity στη Λάρισα – αγωνία ξανά για τους επιβαίνοντες

Επιβάτες που επέλεξαν και πάλι -σαράντα ημέρες μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη- το τρένο για τη μετακίνησή τους, έμειναν ακινητοποιημένοι για ώρα πάνω στη γραμμή χωρίς να ξέρουν τι ακριβώς είχε συμβεί, για να τους ενημερώσουν τελικά ότι υπήρξε πρόβλημα στο ηλεκτροδοτικό δίκτυο του ΟΣΕ και να φθάσουν στον προορισμό τους με πολύωρη καθυστέρηση
Protagon Team

Στιγμές αγωνίας έζησαν το απόγευμα της Κυριακής, 9 Απριλίου -την ημέρα που τελέστηκε το μνημόσυνο για τα 57 θύματα της τραγωδίας στο Τέμπη- οι επιβάτες της αμαξοστοιχίας Intercity που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη, όταν ξαφνικά το τρένο ακινητοποιήθηκε λίγο έξω από τη Λάρισα.

Το ρεύμα έπεσε, έσβησαν τα φώτα και κανείς δεν ήξερε τι συμβαίνει.

Επειτα από αρκετή ώρα αναμονής, ενημερώθηκαν τελικά ότι υπήρξε πρόβλημα στο ηλεκτροδοτικό δίκτυο του ΟΣΕ.

«Ξαφνικά λίγο έξω από τη Λάρισα το τρένο σταμάτησε. Είχε πέσει το ρεύμα, έσβησαν τα φώτα και δεν ξέραμε τι γινόταν. Όπως ρώτησα και το πλήρωμα, είπαν ότι ήταν πρόβλημα ηλεκτροδότησης και περιμέναμε πάνω από 30 λεπτά», περιέγραψε στο MEGA ένας εκ των επιβατών του Ιntercity.

Eξαιτίας του προβλήματος, το τρένο έμεινε ακινητοποιημένο στη γραμμή για περισσότερο από 30 λεπτά. Ανήσυχοι οι επιβάτες δεν έβλεπαν για ώρα κάποιον να τους ενημερώνει -πόσω μάλλον κάποια άμεση αντίδραση του πληρώματος απέναντι στο πρόβλημα.

«Δεν μάθαμε ακριβώς τι έγινε. Μας είπαν ότι το πρόβλημα ήταν στο δίκτυο του ΟΣΕ και το πλήρωμα το ίδιο ήταν αρκετά ανήσυχο. Θα ανοίξουν οι πόρτες πουθενά και θα κατέβουμε, θα έρθει λεωφορείο να μας πάρει να μας πάνε Λάρισα και από εκεί Θεσσαλονίκη; Δεν υπήρχε σχέδιο για το τι θα κάνουμε», συμπλήρωσε στην περιγραφή του ο επιβάτης της αμαξοστοιχίας.

Το Ιnterciy έφθασε τελικά στο προορισμό με μεγάλη καθυστέρηση και οι επιβάτες αποβιβάστηκαν με ένα μεγάλο «ουφ» να βγαίνει αυθόρμητα για την περιπέτεια που είχαν επιλέγοντας ξανά, 40 ημέρες μετά την τραγωδία των Τεμπών, το τρένο για το ταξίδι τους.