Στιγμιότυπο από τη διάσωση του μωρού, του Ιωνά όπως τον βάφτισαν οι άνθρωποι που τον έσωσαν | Facebook/Maria Kamma
Επικαιρότητα

Ελπίδα υπάρχει: Διασώθηκε βρέφος 50 ημερών στην Τήλο

Δραματικές στιγμές από τη διάσωση του μωρού. «Ενα προσφυγόπουλο 50 ημερών που για τρεις ημέρες ήταν αποκλεισμένο στο βουνό, οι γονείς του έφτιαχναν το γάλα του με νερό από τη θάλασσα...» έγραψε η δήμαρχος του ακριτικού νησιού Μαρία Καμμά
Protagon Team

Είναι μια ιστορία ελπίδας μέσα σε μια τραγωδία –μια τραγωδία διαρκείας που συνηθίζουμε να προσπερνάμε, μια τραγωδία με σκηνικό τα νερά του Αιγαίου, μια τραγωδία πέρα από τις καρτποσταλικές εικόνες που αναρτώνται στα social media και γεμίζουν τις καμπάνιες της απαστράπτουσας ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας.

Eνα βίντεο με την αγωνιώδη διάσωση ενός βρέφους μόλις 50 ημερών στην Τήλο έκανε τον γύρο του Διαδικτύου, αποκαλύπτοντας τις δραματικές στιγμές που έζησε ένα μωράκι, στις πρώτες ημέρες που έζησε στον μάταιο τούτο κόσμο: «Ενα προσφυγόπουλο 50 ημερών που για τρεις ημέρες ήταν αποκλεισμένο στο βουνό, οι γονείς του έφτιαχναν το γάλα του με νερό από τη θάλασσα…», όπως ανέφερε η δήμαρχος της Τήλου, Μαρία Καμμά.

Στο μωρό, όπως ενημέρωσε η ίδια, δόθηκε το όνομα Ιωνάς, από τον καλόγερο που έφτασε διά θαλάσσης στην Τήλο και έχτισε το μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα.

«Εγκυος γυναίκα παγιδευμένη στο βουνό, βρέφη και παιδιά πεταμένα σε απόκρημνα σημεία του νησιού, γυναίκες τραυματισμένες, άντρες χτυπημένοι άσχημα από τους τούρκους διακινητές, συνθέτουν το σκηνικό απόγνωσης που βιώνει η κοινωνία του νησιού μου τους τελευταίους μήνες… και η εξωτερική βοήθεια; ελαχιστότατη», έγραψε στην ανάρτησή της η δήμαρχος.

Η κυρία Καμμά δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους συμπολίτες της και τους ανθρώπους του Δήμου, της Αστυνομίας και του Λιμενικού, που δεν κλείνουν τα μάτια στο δράμα των προσφύγων, κάνοντας το παν δυνατόν για τη διάσωσή τους.

«Οι λιγοστοί λιμενικοί που υπηρετούν στο νησί έχουν ξεπεράσει τα όρια των αντοχών τους εδώ και καιρό και όμως δεν κάνουν πίσω, δεν δέχονται να χαθεί καμία ανθρώπινη ζωή! Δύο τρεις αστυνόμοι που και αυτοί έχουν ριχτεί στο “παιχνίδι” με τον χρόνο να προλάβουν τους ανθρώπους ζωντανούς. Διοικητής και στρατός συνδράμουν σε πολύ μεγάλο βαθμό μέρα νύχτα… Όλοι μαζί μια γροθιά!», σημείωσε μεταξύ άλλων η δήμαρχος.