Στις προσευχές του ο Μασκ θα ζητάει την εξ Υψους παρηγορία, αφού ένα από τα παιδιά του μαζί με τη «φυλομετάβαση» που έκανε τον διέγραψε και από πατέρα | REUTERS/David Swanson/File Photo
Επικαιρότητα

Ελον Μασκ: «Ο ιός της woke κουλτούρας σκότωσε τον γιο μου»

Δηλώσεις του κορυφαίου αμερικανού επιχειρηματία για τη «φυλομετάβαση» του αγοριού του, Ξαβιέ, που μετονομάστηκε σε Βίβιαν Τζένα. Ο Κροίσος λέει ότι ζει έναν εφιάλτη ως πατέρας, καθώς το παιδί του απαρνήθηκε και το επώνυμό του
Protagon Team

Ο Ελον Μασκ είναι πολύτεκνος, καθώς απέκτησε 11 παιδιά με διαφορετικές γυναίκες. Εχει λεφτά με ουρά, πιθανώς κρυφές φιλοδοξίες (είναι μέγας χρηματοδότης του Τραμπ), όμως δεν είναι ευτυχισμένος. Σε πρόσφατη συνέντευξή του σε έναν φιλορεπουμπλικανό σχολιαστή, η οποία δημοσιεύτηκε στο X και στο podcast Daily Wire, είπε ότι έχει πρόβλημα με ένα από τα παιδιά του. Με την κόρη του Βίβιαν Τζένα, άτομο που παλιότερα, προτού συμπληρώσει τα 18 έτη ζωής, λεγόταν Ξαβιέ και ήταν γιος του.

Το παιδί αυτό (το ουδέτερο ουσιαστικό της Ελληνικής είναι πολύ εξυπηρετικό στη συγκεκριμένη διήγηση) αποφάσισε να αλλάξει φύλο με την τυπική ενηλικίωσή του, όπως και επώνυμο. Διάλεξε της μάνας του, Γουίλσον, και έσβησε από τα κιτάπια το πατρικό, Μασκ. Το πατρικό DNA δεν μπορεί να το σβήσει από το σώμα του το παιδί, όμως αποφάσισε να διακόψει κάθε σχέση με τον γονιό του. Ο Μασκ μίλησε πολλή ώρα για το θέμα που τον καίει, αναφερόμενος στο παιδί του ως αρσενικό. «Τον γιο μου τον σκότωσε η woke κουλτούρα» είπε.

Ο/η Ξαβιέ Μασκ/Βίβιαν Τζένα Γουίλσον γεννήθηκε το 2004 στην Καλιφόρνια. Είναι καρπός του πρώτου γάμου του Κροίσου, με την καναδή ηθοποιό Τζάστιν Γουίλσον. Μαζί της ο Μασκ απέκτησε άλλα τέσσερα παιδιά. Το 2022 ο/η Ξαβιέ/Βίβιαν ξεκίνησε τη διαδικασία αλλαγής φύλου και ζήτησε νομικώς να αποσυνδεθεί από τον πατέρα του/της: «Το νέο όνομα θα σημαίνει για μένα όχι μόνο την αναγνώριση της αληθινής μου ταυτότητας φύλου, αλλά και τις αποδείξεις ότι δεν θέλω πλέον να έχω σχέση με τον βιολογικό πατέρα μου» έγραψε για λογαριασμό του/της ο δικηγόρος.

Ο Μασκ είπε ότι «εξαπατήθηκε» και τελικά υπέγραψε τα έγγραφα για τις απαιτούμενες όσον αφορά την αλλαγή φύλου θεραπείες. «Δεν μου εξηγήθηκε ότι θα του χορηγούσαν φάρμακα στείρωσης. Δεν καταλάβαινα τι γινόταν, τότε υπήρχε Covid και πολλή σύγχυση. Επίσης μου είπαν ότι ο Ξαβιέ απειλούσε να αυτοκτονήσει». Κατόπιν αυτών, ο Μασκ διαβεβαίωσε τον συνομιλητή του και άπαντες ότι στο εξής θα αγωνιστεί για να καταστρέψει τον ιό της woke κουλτούρας, την οποία κρίνει ως θεωρία και πρακτική μισανθρωπίας, εξόχως αντιεπιστημονική.

Η Corriere della Sera έκλεισε το σημείωμά της για την υπόθεση αυτή με την επισήμανση ότι ο Μασκ εγκαλεί για τις ιδέες του παιδιού του –οι οποίες, τελικά, τον χώρισαν από το τέκνο του– το «προοδευτικό σχολείο» του Λος Αντζελες Crossroads όπου φοιτούσε ο/η Ξαβιέ/Βίβιαν. Ο Μασκ είπε ότι εκεί το παιδί του έγινε… μαρξιστής/μαρξίστρια: «Πλέον θεωρεί ότι όποιος είναι πλούσιος είναι ο Διάβολος ο ίδιος. Προσπάθησα πολύ, όμως αυτό δεν θέλει να περνάει χρόνο μαζί μου». Κατά τον Μασκ, ο πόνος που βιώνει είναι ανάλογος με εκείνον που ένιωσε όταν πέθανε το πρώτο παιδί του.