Στιγμιότυπο από την τελευταία επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στις εγκαταστάσεις του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, όταν φιλοξενούσαν καταυλισμό προσφύγων-μεταναστών | Νέα Δημοκρατία
Επικαιρότητα

Αποπομπή Βλαζάκη από το υπ. Πολιτισμού ζητεί ο Μητσοτάκης

Ο αρχηγός της ΝΔ κάλεσε τον Πρωθυπουργό «αν εννοεί, έστω και στοιχειωδώς, αυτά που λέει για το Ελληνικό» να δείξει την πόρτα της εξόδου στη γενική γραμματέα του υπουργείου
Protagon Team

Την άμεση αποπομπή της γενικής γραμματέως του υπουργείου Πολιτισμού, Μαρίας Βλαζάκη, ζήτησε από τον Πρωθυπουργό o πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη σκιά της νέας αναβολής της απόφασης για την επένδυση στο Ελληνικό από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ).

Σημειώνεται ότι η κυρία Βλαζάκη προΐσταται εκ της θέσεως της στο ΚΑΣ και θεωρείται από πολλούς ως η βασική υπεύθυνη για το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει η υλοποίηση της εμβληματικής επένδυσης στην έκταση του πρώην αεροδρομίου. Για τρίτη φορά σε διάστημα τριών εβδομάδων το Συμβούλιο δεν κατέληξε σε απόφαση με αποτέλεσμα η επένδυση να βρίσκεται πλέον «στον αέρα».

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζει πως ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να αποπέμψει την κ. Βλαζάκη «αν εννοεί, έστω στοιχειωδώς» αυτά που έχει πει για τη βούληση της κυβέρνησης να γίνει η επένδυση στον χώρο του πρώην αεροδρομίου.

Η αναβολή της απόφασης από το ΚΑΣ προκάλεσε την Τετάρτη την αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου, το οποίο διαμήνυσε ότι ναι μεν σέβεται τους θεσμούς και τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα αποδεχθεί «σκόπιμες κωλυσιεργίες που θα έθεταν σε αμφισβήτηση τη δεδηλωμένη βούλησή και την αποφασιστικότητα (της κυβέρνησης) για την ολοκλήρωση της επένδυσης στο Ελληνικό».