Ο ύποπτος φάκελος εξετάστηκε από το μηχάνημα X-RAY και επιβεβαιώθηκε ότι περιείχε μηχανισμό με εκρηκτική ύλη και συγκεκριμένα ζελατοδυναμίτιδα | Alexandros Litsardakis / SOOC
Επικαιρότητα

Θεσσαλονίκη: Η Αντιτρομοκρατική στις έρευνες για τον φάκελο-βόμβα που απεστάλη στα δικαστήρια

Ο μηχανισμός απενεργοποιήθηκε από αστυνομικούς του τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, αφότου εκκενώθηκε το δικαστικό μέγαρο. Πληροφορίες αναφέρουν πως εφόσον ο μηχανισμός εκρήγνυτο θα μπορούσε να προκαλέσει θύματα. Παραλήπτρια ήταν η πρόεδρος Εφετών Θεσσαλονίκης
Protagon Team

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ανέλαβε τις έρευνες για τον παγιδευμένο με εκρηκτικό μηχανισμό φάκελο που απεστάλη στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης και εξουδετερώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. νωρίτερα τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με πηγές του ΑΠΕ ΜΠΕ, ο φάκελος που έφτασε στον τρίτο όροφο του δικαστικού μεγάρου Θεσσαλονίκης περιείχε ζελατοδυναμίτιδα, είχε ως παραλήπτρια την πρόεδρο Εφετών, ενώ ως αποστολέας αναφερόταν η «Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων».

Φαίνεται να απεστάλη προ 10ημέρου και να έφτασε μέσω αλληλογραφίας στο γραφείο της προέδρου Εφετών. Μόλις τη Δευτέρα, ωστόσο, μετά το μεσημέρι, ο φάκελος έπεσε στα χέρια της παραλήπτριας.

Το περιεχόμενό του κίνησε υποψίες της δικαστικού, η οποία το παρέδωσε προς διερεύνηση. Ο ύποπτος φάκελος εξετάστηκε από το μηχάνημα X-RAY και επιβεβαιώθηκε ότι περιείχε μηχανισμό με εκρηκτική ύλη.

Αμεσα σήμανε συναγερμός και το κτίριο εκκενώθηκε, ενώ στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί του τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών που προχώρησαν στην απενεργοποίηση του μηχανισμού, ο οποίος, εφόσον εκρήγνυτο, θα μπορούσε να προκαλέσει θύματα, όπως ανέφεραν οι πρώτες πληροφορίες.

Η έρευνα εστιάζει στη συνδεσμολογία του μηχανισμού, στον αποστολέα του φακέλου όπως επίσης η διαδρομή του μέχρι να φτάσει στα δικαστήρια, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.