Στιγμιότυπο από την άφιξη στο Διεθνές Αεροδρόμιο «Μακεδονία» των δύο ελλήνων στρατιωτικών | Konstantinos Tsakalidis / SOOC
Επικαιρότητα

Στρατοδικείο για Μητρετώδη – Κούκλατζη

Οι δύο έλληνες στρατιωτικοί αναμένεται να παραπεμφθούν στο στρατοδικείο με εντολή του αρχηγού ΓΕΕΘΑ. Η έρευνα που ακολούθησε μετά την απελευθέρωσή τους διαπίστωσε σημαντικά λάθη και παραλείψεις
Protagon Team

Στο στρατοδικείο αναμένεται να παραπεμφθούν οι Αγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης σύμφωνα με ρεπορτάζ που μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού Open.

Ο φάκελος της υπόθεσης των δύο στρατιωτικών που συνελήφθησαν από τους Τούρκους ανοίγει ξανά και τα προσεχή 24ωρα θα τους κοινοποιηθεί το έγγραφο που περιέχει το κατηγορητήριο για όσα συνέβησαν τον περασμένο Μάρτιο και οδήγησαν στη σύλληψή τους.

Η ΕΔΕ και η έρευνα που ακολούθησε μετά την απελευθέρωσή τους διαπίστωσε σημαντικά λάθη και παραλείψεις, αναφέρθηκε στο σχετικό ρεπορτάζ.

Σύμφωνα πάντα με το ίδιο τηλεοπτικό κανάλι, το κατηγορητήριο είναι βαρύ και απευθύνεται τόσο στους στρατιωτικούς, όσο και στους ανωτέρους τους. Συνολικά, δέκα πρόσωπα θα κληθούν να απολογηθούν εγγράφως και εν συνεχεία θα κληθούν για συμπληρωματικές εξηγήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η Ενορκη Διοικητική εξέταση που είχε διεξαχθεί δεν είχε τύχει ευρείας αποδοχής αναφορικά με το πόσο «φωτίζει» τις πτυχές της σύλληψης και είχε ζητηθεί να επαναδιενεργηθεί, καθώς είχε θεωρηθεί ότι δεν κάλυπτε το εύρος των ευθυνών που έπρεπε να αποδοθούν.