«Το Πρωινό» του ΑΝΤ1 μετέδωσε την είδηση του θανάτου του Μπάλντοκ αναφέροντας λεπτομερή στοιχεία για το σπίτι στο οποίο διέμενε και βρέθηκε νεκρός ο άτυχος ποδοσφαιριστής | ΑΝΤ1
Επικαιρότητα

Στο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ ο Λιάγκας για το «ρεπορτάζ» για τον Μπάλντοκ

Τα πειθαρχικά όργανα της Ενωσης Συντακτών προχώρησσαν σε αυτεπάγγελτη έγκληση εναντίον του δημοσιογράφου, ο οποίος πλέον καλείται να απολογηθεί. Παρέμβαση και από το ΕΣΡ
Protagon Team

Εντονες αντιδράσεις προκάλεσε η εκπομπή της Πέμπτης στον ΑΝΤ1, στην οποία ο Γιώργος Λιάγκας επέλεξε να κάνει «ρεπορτάζ» για το σπίτι του Τζορτζ Μπάλντοκ, λίγες ώρες αφότου ο 31χρονος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού βρέθηκε νεκρός σε αυτό.

Δεκάδες χρήστες των social media ζήτησαν την καταδίκη της στάσης του παρουσιαστή, ενώ πολλοί πολίτες αποτάθηκαν τόσο στον τηλεοπτικό σταθμό όσο και στην ΕΣΗΕΑ και το ΕΣΡ.

Τον «κιτρινισμό» της παρουσίασης της θλιβερής είδησης είτε από τον γνωστό παρουσιαστή στην εκπομπή «Το Πρωινό» είτε από άλλα ΜΜΕ επέκριναν ακόμη και παίκτες της Εθνικής Ομάδας, στην οποία αγωνιζόταν επίσης ο Μπάλντοκ.

Ο δημοσιογράφος αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη για τις ενέργειά του –έγραψε αναλυτικά η Βαβέλ επ’αυτού– ωστόσο δεν απέφυγε την κλήση σε απολογία από την Ενωση Συντακτών.

Οπως έγινε γνωστό λίγες ώρες μετά την προβολή της επίμαχης εκπομπής, το Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ προχώρησε σε αυτεπάγγελτη έγκληση σε βάρος του παρουσιαστή.

Αυτή δεν ήταν βέβαια η πρώτη φορά που ο Γιώργος Λιάγκας προκάλεσε βάναυσα το κοινωνικό συναίσθημα και τις αντιδράσεις των αρμόδιων φορέων.

Ενδεικτικά, το πειθαρχικό των δημοσιογράφων είχε ασχοληθεί ξανά με την περίπτωση του Γιώργου Λιάγκα το 2019, με αφορμή σχόλια του για περιστατικό σεξουαλικής επίθεσης στο ΑΠΘ.

Τότε, το Πειθαρχικό είχε κρίνει χαρακτηριστικά πως ο παρουσιαστής «εμφάνισε με απαράδεκτο τρόπο την σεξουαλική παρενόχληση μιας φοιτήτριας στη βιβλιοθήκη του ΑΠΘ», χρησιμοποιώντας «φρασεολογία που καταφανώς παραβιάζει όχι μόνο τον Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας, αλλά και στοιχειώδεις κανόνες κοινωνικής συμπεριφοράς, επιχειρώντας τη διακωμώδηση του θέματος προς άγραν εντυπώσεων» και του είχε επιβάλει την ποινή της προσωρινής διαγραφής από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ για έξι μήνες.

Πιο πρόσφατα, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) αποφάσισε την επιβολή προστίμου ύψους 190.000 ευρώ στον ΑΝΤ1 για τον χειρισμό της υπόθεσης με τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό από την εκπομπή του παρουσιαστή.

Παρέμβαση του ΕΣΡ αναμενόταν να υπάρξει και σε σχέση με την εκπομπή του κ. Λιάγκα της Πέμπτης, όπως και για τις εκπομπές «Αλήθειες με τη Ζήνα» του Star με τη Ζήνα Κουτσελίνη καθώς και το «OPEN Τώρα» του Πέτρου Κουσουλού στο Open.

Πληροφορίες ανέφεραν πως η –γενικά βραδυκίνητη– Ανεξάρτητη Αρχή ήδη άνοιξε φάκελο για την υπόθεση της κάλυψης του θανάτου του Μπάλντοκ από τα ΜΜΕ.