«Μ. Κατσίμη: …Και βγήκαν και τα ιατροδικαστικά πορίσματα για τους 15 που συνελήφθησαν και έγραφε η Guardian και
που ήθελε ο κ. Δένδιας να κάνει στην Guardian μήνυση.
Κ. Αρβανίτης: Δεν έκανε μήνυση;
Μ. Κατσίμη: Δεν έκανε γιατί τα πορίσματα δείχνουν ότι όντως είναι κακούργημα.
Κ. Αρβανίτης: Και θα παραιτηθεί τώρα;
Μ. Κατσίμη: Δεν νομίζω ότι θα παραιτηθεί. Πάντως ήταν περίεργο το ότι ο κ. Δένδιας είπε – σαν να ήξερε τα πορίσματα, που αυτό κανονικά δε γίνεται – που από τη μία είναι καλό ότι δεν τα ήξερε τα πορίσματα, αλλά από την άλλη πώς πας και το λες αυτό;
Κ. Αρβανίτης: Και τώρα τι θα γίνει; Θα πει συγνώμη;
Μ. Κατσίμη: Δεν ξέρω….
Κ. Αρβανίτης: Πω πω δύσκολα για τον κ. Δένδια. Και είναι και κοντοχωριανός σου, είναι από την Κέρκυρα.
Μ. Κατσίμη: Και είναι και σοβαρός άνθρωπος έχω να πω».
Το παραπάνω απόσπασμα είναι από κείμενο του Κώστα Αρβανίτη, στο blog του, μετά την απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης του τομέα ενημέρωσης της ΕΡΤ για το stop στην «Πρωινή Ενημέρωση». Σύμφωνα με το σκεπτικό του κ. Λιάτσου, ο κ. Αρβανίτης και η κα. Κατσίμη «προέβησαν σε απαράδεκτους υπαινιγμούς κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη…».
Λογικά, το απαράδεκτο των ισχυρισμών αφορά το «δεν νομίζω να παραιτηθεί» που απαντά η κα. Κατσίμη ή το «ήταν περίεργο το ότι ο κ. Δένδιας είπε…το λες αυτό». Υπάρχει και η περίπτωση να θεωρείται απαράδεκτο το «πω πω δύσκολα…Κέρκυρα». Το φτωχό μου το μυαλό αποκλείει το ενδεχόμενο να πληρώνει η δημοσιογράφος την έκφραση «είναι και σοβαρός άνθρωπος».
Το 2011, το Sky News απέλυσε τον Αυστραλό, ελληνικής καταγωγής, John Mangos, για ένα σχόλιο με ρατσιστικό περιεχόμενο. Μεγάλη μερίδα στη μακρινή ήπειρο θεώρησε την απόφαση αυστηρή, αφού δεν ήταν ξεκάθαρα προσβλητικό το περιεχόμενό της. Την ίδια χρονιά, το Sky Sports έκανε το ίδιο με έναν σχολιαστή, ο οποίος ασχολήθηκε με το ότι η βοηθός ενός διαιτητή ήταν γυναίκα. Προφανώς, ασχολήθηκε με το εάν ξέρει τι είναι το offside (video), όπως και πολλοί συνάδελφοι, φίλοι, γνωστοί σας, εσείς οι ίδιοι ενδεχομένως. Το BBC αντέδρασε αντίστοιχα, μετά από επίθεση εργαζομένου του σε θαμώνα μιας παμπ. Διαφορετικοί λόγοι, διαφορετικά κράτη, διαφορετική κουλτούρα. Μία ομοιότητα, όμως. Κανείς δεν έχασε τη δουλειά του για την κριτική που άσκησε για τις επιλογές κάποιου πολιτικού, κανείς δεν φιμώθηκε. Το 2011 ήταν η χρονιά με τις περισσότερες φυλακίσεις δημοσιογράφων. Η Ελλάδα δεν βρίσκεται μέσα στα 10 πιο επικίνδυνα μέρη για να ζει και να εργάζεται ένας δημοσιογράφος. Υπάρχει, όμως, κάτι χειρότερο από αυτό. Ο φόβος. Το συναίσθημα που καλλιεργείται και έχει να κάνει με το μέλλον στο χώρο, ανάλογα με το τι άποψη εκφράζεις. Το επάγγελμα έχει αλλάξει και ακολουθεί, ήδη, τα νέα Μέσα και την τεχνολογία. Ή τουλάχιστον έτσι θα έπρεπε. Όπως θα έπρεπε να αλλάξουν μαζί και οι νοοτροπίες περασμένων δεκαετιών που έχουν να κάνουν με την κριτική που ασκείται σε πολιτικούς, επιχειρηματίες, θεατρικές παραστάσεις.
Μέσα σε ένα 24ωρο, ένας δημοσιογράφος συνελήφθη και δύο άλλοι «κόπηκαν» από τον αέρα. Λίγες ημέρες πριν μπήκε ψαλίδι σε σκηνή φιλιού ανάμεσα σε δύο άντρες, σε σειρά που προβάλλει η κρατική τηλεόραση. Δεν πρέπει να έχετε παράπονο, όμως. Το όνομα του καναλιού αρμόζει και με τις τακτικές του. Νέα Ελληνική Τηλεόραση.