Στο ίδιο έργο θεατές από τις γνωστές μειοψηφίες που λυμαίνονται τον πανεπιστημιακό χώρο και προκαλούν επιχαίροντας για εγκληματικές ενέργειες | Konstantinos Tsakalidis / SOOC
Επικαιρότητα

Οι κουκουλοφόροι των ΑΕΙ προκαλούν: «Πού είναι ο Λυγγερίδης; Κάτω από το χώμα», φώναζαν στα ΜΑΤ στο ΑΠΘ

Ειρωνίες και υβριστικά συνθήματα από αντιεξουσιαστές για τον αστυνομικό που έχασε τη ζωή του στα επεισόδια των χούλιγκαν στου Ρέντη
Protagon Team

«Ας πεθάνει και ένας μπάτσος», έγραφαν τα φυλλάδια που έριχνε προ ημερών σε διάφορες περιοχές της Αθήνας ένας 40χρονος (ο οποίος και συνελήφθη). Η «διανομή» των φυλλαδίων είχε γίνει λίγες ημέρες μετά τον θάνατο του αστυνομικού (υπαρχιφύλακα της ΥΑΤ) Γιώργου Λυγγερίδη που είχε χτυπηθεί από ναυτική φωτοβολίδα στα επεισόδια του Ρέντη. Και τη Δευτέρα τα ίδια εμετικά συνθήματα ακούστηκαν και από τους κουκουλοφόρους που για ακόμη μία φορά εισέβαλαν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, για να διαμαρτυρηθούν για την αστυνομική επιχείρηση στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο στην Κομοτηνή.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αστυνομική επέμβαση στη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, οργανώθηκε πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης η οποία ως είθισται, κατέληξε στο ΑΠΘ.

Για πολλοστή φορά, μετά το πέρας της πορείας ομάδα κουκουλοφόρων εισέβαλε στον χώρο του Ιδρύματος, προκαλώντας φθορές στο κτίριο της Πρυτανείας.

Στη θέα των αστυνομικών που κλήθηκαν να επέμβουν για να σταματήσουν οι καταστροφές και να αποτραπεί μία ακόμη κατάληψη της Πρυτανείας οι κουκουλοφόροι άρχισαν να φωνάζουν ειρωνικά «Πού είναι ο Γιώργος;» , εννοώντας τον υπαρχιφύλακα Γιώργο Λυγγερίδη, που σκοτώθηκε στα επεισόδια του Ρέντη.

«Πού είναι ο Λυγγερίδης; Πού είναι ο Γιώργος; Κοιμάται; Κάτω από το χώμα είναι. Να πάτε να τον βρείτε», συνέχιζαν να φωνάζουν (όπως ακούγεται στο βίντεο κάτω από το thestival.gr).

Εν τω μεταξύ και τα 18 άτομα που προσήχθησαν κατά την αστυνομική επιχείρηση στη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης αφέθηκαν ελεύθερα

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., η αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος των πρυτανικών Αρχών, καθώς ομάδα νεαρών προσπάθησε να καταλάβει το κτίριο της Νομικής, παρεμποδίζοντας την είσοδο προσωπικού και φοιτητών.

Ωστόσο, ο κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του ΔΠΘ, Μιχάλης Χρυσομάλλης, διέψευσε επί της ουσίας την ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, κάνοντας λόγο για καταγγελία των φοιτητών προς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη!

«Δεν ζητήθηκε η επέμβαση της αστυνομίας ούτε από την Πρυτανεία, ούτε από την Κοσμητεία», δήλωσε χαρακτηριστικά στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

«Οταν έγινε η κατάληψη της Σχολής, και για να αποφευχθούν τα χειρότερα, διότι δεν είμαστε και για να ανοίγουν κεφάλια εκεί πέρα, εγώ ανακοίνωσα αναστολή των εξετάσεων και έδιωξα το διοικητικό προσωπικό και τους καθηγητές που είχαν προσέλθει με τους φοιτητές για τις εξετάσεις», ανέφερε, ομολογώντας χωρίς δισταγμό  ότι υπέκυψε στις ορέξεις των καταληψιών, στερώντας το δικαίωμα των φοιτητών του να δώσουν εξετάσεις και τα μέλη του προσωπικού τη Σχολής να εργαστούν.

Για να προσθέσει ότι η πλειοψηφία του φοιτητικού συλλόγου κατήγγειλε τον κοσμήτορα και τον πρύτανη «ως ψοφοδεείς φοβισμένους κι ανήμπορους και απέστειλε επιστολή στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη»!