Από προηγούμενη κινητοποίηση των εργαζομένων στα κομματικά ΜΜΕ | In Time News / ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ
Επικαιρότητα

Νέα καταγγελία της ΕΣΗΕΑ: Οι εργαζόμενοι σε «Αυγή» και «Κόκκινο» στερούνται πλέον τα βασικά μέσα επιβίωσης

Μπροστά στην «αναλγησία του ΣΥΡΙΖΑ» η Ενωση Συντακτών έλαβε την απόφαση να ενισχύσει οικονομικά η ίδια το απλήρωτο προσωπικό στα δύο Μέσα «προκειμένου να αντιμετωπισθούν όσο γίνεται άμεσα προβλήματα διαβίωσης». Νέες συγκεντρώσεις των εργαζομένων στην Κεντρική Επιτροπή του Σαββατοκύριακου
Protagon Team

«Τη συνεχιζόμενη καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων Ιουλίου και Αυγούστου στον Ρ/Σ “Στο Κόκκινο 105,5”, στην εφημερίδα “Η Αυγή” και στην ιστοσελίδα “avgi.gr”» όπως και «την απαξιωτική στάση που τηρεί ο βασικός μέτοχος, που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, απέναντι στους εργαζόμενους και στα Μέσα» κατήγγειλε εκ νέου την Τετάρτη η ΕΣΗΕΑ.

Η Ενωση Συντακτών γνωστοποίησε παράλληλα πως θα ενισχύσει οικονομικά η ίδια τους απλήρωτους εργαζόμενους στα δύο κομματικά ΜΜΕ, προκειμένου να «αντιμετωπισθούν προβλήματα διαβίωσης».

«Μας εκπλήσσει το γεγονός ότι ο “ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.” ακολουθεί την ίδια τακτική οικονομικής ασφυξίας προς τους εργαζόμενους με στόχο να τους οδηγήσει εκβιαστικά στην έξοδο, που καταγγέλλει -και δικαίως- σε κάθε άλλη περίσταση ανάλογης εργοδοτικής αυθαιρεσίας.

»Ζητάμε, έστω και την ύστατη στιγμή, την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και του επιδόματος θερινής αδείας, ώστε να ξεκινήσει άμεσα και καλόπιστα ο διάλογος για βιώσιμη λύση» ανέφερεται στη σχετική ανακοίνωση.

Και προστίθεται πως «το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση, αποφάσισε να ενισχύσει οικονομικά τους συναδέλφους με το ποσό των 400 ευρώ, προκειμένου να αντιμετωπισθούν όσο γίνεται άμεσα προβλήματα διαβίωσης. Το ποσό αυτό θα διατεθεί από το Απεργιακό Ταμείο της ΕΣΗΕΑ.

»Καλούμε τον βασικό μέτοχο “ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.” να συναισθανθεί τη θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι, να καταβάλει τα οφειλόμενα και να σταματήσει την αναλγησία που επιδεικνύει έναντι των ανθρώπων οι οποίοι στερούνται πλέον τα βασικά μέσα επιβίωσης».

Η νέα καταγγελία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το μεγαλύτερο σωματείο δημοσιογράφων της χώρας ήρθε λίγες ημέρες μετά τις μεγαλόστομες διακηρύξεις της Πολιτικής Γραμματεία πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα διαθέσει «όλες του τις δυνάμεις για την ανασυγκρότηση και την ισχυροποίηση των Μέσων του».

Οι εργαζόμενοι προγραμματίζουν νέες κινητοποιήσεις έξω από τον χώρο στην οποία θα συγκληθεί η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος το Σάββατο. Αργότερα το ίδιο βράδυ οι εργαζόμενοι διοργανώνουν εκδήλωση οικονομικής υποστήριξης.