(φωτογραφία αρχείου) | George Vitsaras / SOOC
Επικαιρότητα

Μεγάλη πυρκαγιά στην Κεφαλονιά – Προς εκκένωση το χωριό Ζόλα

Στο έργο της κατάσβεσης έλαβαν μέρος οκτώ οχήματα με 16 πυροσβέστες - Ήδη απομακρύνθηκαν ορισμένοι κάτοικοι του οικισμού – Ισχυροί άνεμοι στην περιοχή. Μεγάλη φωτιά και στον Αραξο - Διακόπηκε η κυκλοφορία στον δρόμο Μετόχι-Καλόγρια
Protagon Team

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στην Κεφαλονιά, στην περιοχή Ζόλα, καίγοντας δασική έκταση.

Σύμφωνα με το kefaloniapress.gr στο έργο της κατάσβεσης συμμετείχαν οκτώ οχήματα με 16 πυροσβέστες, ενώ οι δυνατοί βορειοανατολικοί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή και έφταναν τα 9 μποφόρ, εκτός ότι δυσκόλευαν το έργο των πυροσβεστών, μετέφεραν πολύ γρήγορα την πυρκαγιά προς τον οικισμό.

Σύμφωνα με το ίδιο site αναμενόταν εντολή εκκένωσης του χωριού, ενώ ήδη είχαν απομακρυνθεί κάποιοι κάτοικοι. Παράλληλα, σε επιφυλακή βρισκόταν το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο για τυχόν περιπτώσεις αναπνευστικών προβλημάτων.

«Όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Κεφαλονιάς βρίσκονται στο χωριό Ζόλα» και, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς Παναγή Δρακουλόγκωνα, «η Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς είναι έτοιμη για εκκένωση του χωριού καθώς οι ριπές των ανεμών είναι πολύ ισχυρές και μεταφέρουν την φωτιά προς το χωριό. Αναμένουμε εντολή εκκένωσης από τον δήμαρχο Κεφαλονιάς, που είναι ο αρμόδιος για τέτοιου είδους αποφάσεις» ήταν τα λόγια του κ. Δρακουλόγκωνα στο ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Στο σημείο έφθασαν λεωφορεία για να μεταφέρουν τους κατοίκους, εάν δινόταν εντολή εκκένωσης.

«Οι φωτιές σβήνουν με γνώση και εμπειρία όχι με το πανικό. Έχουν μαζευτεί στο σημείο όλοι οι αρμόδιοι και υπεύθυνοι, πολλές γνώμες.. Εγώ γύρισα όλη τη φωτιά, δεν υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Όλες οι δυνάμεις είναι στον οικισμό για προστασία. Κατά τη γνώμη του είναι μια φωτιά από τις συνηθισμένες στην Κεφαλονιά», δήλωσε ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας, Βαγγέλης Ανδρεάτος.

Στο μεταξύ, το βράδυ της ίδιας ημέρας μεγάλη φωτιά βρισκόταν σε εξέλιξη στην περιοχή του Αράξου, στη δυτική Αχαΐα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κύριο μέτωπο της φωτιάς εντοπιζόταν σε έκταση με καλαμιές, ενώ στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι.

Στο σημείο επιχειρούσαν περισσότεροι από 22 πυροσβέστες με 12 οχήματα, καθώς και δύο πεζοπόρα τμήματα, ενώ εστάλησαν ενισχύσεις και απ’ τον νομό Ηλείας.

Σύμφωνα με το thebest.gr, με εντολή της Πυροσβεστικής διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στον δρόμο Μετόχι-Καλόγρια.