Το Κέντρο Πρώιμης Παρέμβασης και Αποκατάστασης για Παιδιά, το οποίο παραδόθηκε ολοκληρωμένο στο ελληνικό κράτος τον Απρίλιο του 2010 από την ένωση Μαζί για το Παιδί, δεν έχει ξεκινήσει ακόμη τη λειτουργία του εξαιτίας της καθυστέρησης του διορισμού δύο φυσίατρων. Το κέντρο, που στεγάζεται στην πρώην κλινική Δαβάκη (Λεωφόρο Συγγρού 260 στο ύψος της Καλλιθέας), στοίχισε συνολικά 1.500.000 ευρώ και χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, εκτός από το ακτινολογικό τμήμα το οποίο εξοπλίστηκε πλήρως από την ένωση Μαζί για το Παιδί (δωρεές ύψους 60.000 ευρώ). Η αποκατάσταση του παλαιού κτιρίου, πέρα από την εκ βάθρων ανακαίνιση, περιλαμβάνει τη δημιουργία χώρων φροντίδας και υποδοχής, συνολικού εμβαδού 600 τ.μ, μία αίθουσα υδροθεραπείας και έργα προσβασιμότητας και διαφυγής για ασθενείς και για ανθρώπους με κινητικά προβλήματα.
Η Ελλάδα δεν έχει κανένα κέντρο ενταγμένο στο Ε.Σ.Υ που να είναι εξειδικευμένο για τη φροντίδα και την αποκατάσταση παιδιών που είτε γεννήθηκαν με προβλήματα υγείας είτε τα απέκτησαν μετά από κάποιο σοβαρό ατύχημα. Έτσι λοιπόν, όσα παιδιά χρήζουν θεραπείας είτε καταφεύγουν στο εξωτερικό είτε υποθεραπεύονται σε ιδιωτικά κέντρα ενηλίκων, με παράπλευρη απώλεια την επιβάρυνση των ασφαλιστικών ταμείων. Η ένωση Μαζί για το Παιδί, διαπιστώνοντας τη συγκεκριμένη έλλειψη, προτείνει το Μάρτιο του 2007 στο Νοσοκομείο Παίδων “Αγλαΐα Κυριακού” την ανέγερση του συγκεκριμένου κέντρου. Το συμβούλιο του Νοσοκομείου εγκρίνει την πρόταση και τον Απρίλιο η Ένωση ξεκινάει τις απαραίτητες διαδικασίες για τη δρομολόγηση του έργου.
Τον Νοέμβριο του ίδιου έτους το έργο εγκρίνεται από το κεντρικό συμβούλιο του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και τον Απρίλιο του 2009 δίνεται η έγκριση για 23 θέσεις, εκ των οποίων δύο είναι για φυσίατρους και οι υπόλοιπες είκοσι μία διαφόρων κλάδων (νοσηλευτές, βοηθοί θαλάμου, ψυχολόγοι, κ.ά). Τελικώς, τον Αύγουστο του 2009 προκηρύσσονται 20 από τις 23 θέσεις και τον Δεκέμβρη του 2010 διορίζονται τα πρώτα 15 άτομα, τα οποία περνάνε εκπαίδευση από την ΕΛΕΠΑΠ (Ελληνική Εταιρεία Προστασίας και Αποκατάστασης Παιδιών) και το κέντρο αποκατάστασης του Κ.Α.Τ. Οι δεκαπέντε προσληφθέντες πληρώνονται κανονικά, αλλά το κέντρο δεν μπορεί να λειτουργήσει διότι δεν έχουν διοριστεί ακόμη οι δύο φυσίατροι.
Τον Μάιο του 2010 είχαν προκηρυχτεί ξεχωριστά δύο θέσεις φυσίατρων στις εφημερίδες με αντικείμενο τη φυσιατρική παιδιών. Το επιστημονικό συμβούλιο του Παίδων επέλεξε δύο υποψήφιους κι από τότε εκκρεμεί ο διορισμός τους, με συνέπεια το Κέντρο Πρώιμης Παρέμβασης και Αποκατάστασης για Παιδιά να παραμένει για παραπάνω από ενάμιση χρόνο κλειστό. Για το λόγο αυτό, η ένωση Μαζί για το Παιδί, δίνει συνέντευξη Τύπου αύριο στις 12.00, στο ίδρυμα Θεοχαράκη (Βασιλίσσης Σοφίας 9 και Μέρλιν 1). Ας κάνουμε τώρα μια πρόχειρη σούμα. Το ελληνικό κράτος, έχει ετοιμοπαράδοτο ένα κέντρο αποκατάστασης για παιδιά, που κόστισε 1.500.000 ευρώ, δεν το λειτουργεί και ταυτόχρονα εξακολουθεί να πληρώνει τους 15 ανθρώπους που προσέλαβε για μια δουλειά που δεν κάνουν. Δεν μπορεί, κάτι καταλαβαίνω λάθος.