Μεγάλες καταστροφές έφερε η κακοκαιρία στην Αγία Πελαγία | IntimeNews
Επικαιρότητα

Κύμα κακοκαιρίας σαρώνει την Κρήτη: Ενας νεκρός, πλημμύρες και κατολισθήσεις

Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει η έντονη βροχόπτωση στο Ηράκλειο από το πρωί του Σαββάτου. Σε ποτάμια έχουν μετατραπεί δρόμοι, ακόμη και στο κέντρο της πόλης
Protagon Team

Νεκρός εντοπίστηκε ένας άνδρας στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας του δήμου Μαλεβιζίου στο Ηράκλειο, όπου επικρατούν ισχυρές βροχοπτώσεις και έχουν εκδηλωθεί έντονα πλημμυρικά φαινόμενα από νωρίς το πρωί του Σαββάτου.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκο Συριγωνάκη ο άνδρας εντοπίστηκε από δύτες εκτός του οχήματος στο οποίο βρισκόταν νωρίτερα όταν τον παρέσυρε χείμαρρος. Ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου έκανε έκκληση για περιορισμό των μετακινήσεων από τους πολίτες καθώς όπως σημείωσε πρόκειται για μια πολύ δύσκολη μέρα.

Σύμφωνα με την τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο άτυχος άνδρας ήταν 50 ετών. Μαζί του βρισκόταν μία γυναίκα η τύχη της οποίας αγνοούνταν όταν έφυγε το τελευταίο φως της ημέρας.

Στην Κρήτη, και ιδιαίτερα στο Ηράκλειο, η αλλαγή στο σκηνικό του καιρού ήταν ραγδαία από το πρωί του Σαββάτου.

Η ένταση του φαινομένου ήταν τέτοια που με δυσκολία διεξαγόταν η κίνηση ακόμα και σε κεντρικά σημεία της πόλης, λόγω έλλειψης ορατότητας.

Πλημμυρικά φαινόμενα εκδηλώθηκαν στην παραλιακή περιοχή της Αγίας Πελαγίας και της Λυγαριάς του δήμου Μαλεβιζίου. Σύμφωνα με πληροφορίες του Cretapost, τρεις άνθρωποι αγνοoύνταν το μεσημέρι στην Αγία Πελαγία και τη Λυγαριά με την Πυροσβεστική να έχει τεθεί σε κινητοποίηση και να τους αναζητά, καθώς υπήρχαν φόβοι πως παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά της βροχής.

Κατολισθήσεις σημειώθηκαν στον βόρειο οδικό άξονα, όπου αρκετά οχήματα ακινητοποιήθηκαν.

Προβλήματα καταγράφονται και στη δυτική Κρήτη. Στον Σταυρό Ακρωτηρίου, στα Χανιά, πλημμύρισαν δρόμοι. «Έχουμε κάποιες καταστροφές, σε μια περιορισμένη έκταση στον Σταυρό. Έχουν πλημμυρίσει κάποια σπίτια. Έχουν παρέμβει η Πυροσβεστική και οι δυνάμεις της πολιτικής προστασίας. Παρά τις καταστροφές η κατάσταση είναι υπό έλεγχο. Δεν κινδύνευσε κάποια ανθρώπινη ζωή» ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης.