251
|

Ξεκίνησε ο ΟΚΑΝΑ στις φυλακές Κορυδαλλού

Βασίλης Βενιζέλος Βασίλης Βενιζέλος 16 Δεκεμβρίου 2014, 00:31

Ξεκίνησε ο ΟΚΑΝΑ στις φυλακές Κορυδαλλού

Βασίλης Βενιζέλος Βασίλης Βενιζέλος 16 Δεκεμβρίου 2014, 00:31

Οφείλουμε να το επισημάνουμε και να το χειροκροτήσουμε: Η λειτουργία της μονάδας θεραπείας με υποκατάσταση του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) στις φυλακές Κορυδαλλού είναι ένα από τα πλέον ευχάριστα γεγονότα αυτών των θλιβερών ημερών!

Γράφαμε εδώ στο protagon, στις 25 Ιουνίου 2014, για τον αγώνα τον οποίο δίνει ένας φίλος μας κρατούμενος, ο τέως πρόεδρος του Συλλόγου Θεραπευομένων ΟΚΑΝΑ, ο Γιώργος Ζαρκωτός, προκειμένου να επισπευσθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες για να ξεκινήσει εγκαίρως η πολύτιμη μονάδα του ΟΚΑΝΑ στις φυλακές Κορυδαλλού.

Με τις επίμονες και ειλικρινείς προσπάθειες του τέως γενικού γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής, Μαρίνου Σκανδάμη, αλλά και με τις φιλότιμες προσπάθειες της διοικήτριας των φυλακών Κορυδαλλού, μπορεί οι μήνες να πέρασαν αλλά η λειτουργία της πολύτιμης μονάδας ξεκίνησε και ο Γιώργος Ζαρκωτός δικαιώθηκε, όπως δικαιώθηκαν όλοι εκείνοι οι κρατούμενοι χρήστες ναρκωτικών οι οποίοι έσπευσαν να υποβάλλουν αίτηση για ένταξή τους στο θεραπευτικό πρόγραμμα.

Σύμφωνα, μάλιστα, με όσα δηλώνει ο πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Μιχάλης Κατρίνης στο protagon, «ενώ το πρόγραμμα ξεκίνησε με 8 αιτήσεις, σήμερα υπάρχουν πάνω από 70 αιτήσεις ατόμων για ένταξη σε αυτό. Πρέπει να ενισχυθεί το προσωπικό ώστε να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε ακόμα μεγαλύτερο όγκο αιτήσεων».

Ήταν πολύχρονη και διαρκείας η μάχη για την ένταξη της θεραπείας με υποκατάσταση στις δυνατότητες των φυλακών της χώρας και ουδείς πρέπει να ξεχνάει ότι η τέως πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Μένη Μαλλιώρη ήταν εκείνη η οποία κονταροχτυπήθηκε μέσα και έξω από τη Βουλή για να δούμε επιτέλους να λειτουργούν κάποια από τα αυτονόητα σε αυτόν τον τόπο!

Καλή επιτυχία στην πολύτιμη μονάδα του ΟΚΑΝΑ στις φυλακές Κορυδαλλού!  

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News