Protagon A περίοδος

Καβγάς πάνω από τους νεκρούς

Ένας δήμαρχος που έχει εκλεγεί με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ τσακώνεται άγρια με το υπουργείο Περιβάλλοντος -με το ΠΑΣΟΚ δηλαδή- για ένα νεκροταφείο που αποφάσισε να κατασκευάσει χωρίς άδεια στους πρόποδες του Υμηττού...

Σωτήρης Ξενάκης

Ένας δήμαρχος που έχει εκλεγεί με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ -Κώστας Κόκκορης στη Γλυφάδα- τσακώνεται άγρια με το υπουργείο Περιβάλλοντος -με το ΠΑΣΟΚ δηλαδή- για ένα νεκροταφείο που αποφάσισε να κατασκευάσει χωρίς άδεια στους πρόποδες του Υμηττού.

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δήμο που συμβαίνει να είναι και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας (Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης), κατακεραυνώνει τον δήμαρχο και συμπαρατάσσεται με το υπουργείο Περιβάλλοντος. Στην αντιπαράθεση, παρεμβαίνει ένας πρώην δήμαρχος που εξελέγη κι αυτός με τη Νέα Δημοκρατία (Στέλιος Λανδράκης)  για να στηρίξει όμως την επιλογή του νυν  δημάρχου και να επιτεθεί στον ομοϊδεάτη του, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Ο τοπικός Μητροπολίτης κ. Παύλος, ο οποίος στήριξε τον δήμαρχο και πρόσφερε και την προκατ εκκλησία που βρίσκεται στο αυθαίρετο νεκροταφείο, παρακολουθεί εξ αποστάσεως αυτόν τον άγριο υπερκομματικό καβγά. Έναν καβγά που  ίσως και να προκαλούσε θυμηδία, αν δεν αφορούσε νεκρούς και τους πονεμένους συγγενείς τους. Οι συγγενείς των νεκρών που θάφτηκαν πρώτοι στο νεκροταφείο στον Υμηττό , εκτός από τον πόνο τους έχουν και τις αγωνίες τους. Θα υποχρεωθούν να ξηλώσουν τους τάφους και να μεταφέρουν τους νεκρούς τους αλλού, όπως απειλεί το υπουργείο Περιβάλλοντος; Θα τους αφήσουν εκεί με το φόβο να βρεθούν κι αυτοί υπόλογοι σε τυχόν νομικές αντιπαραθέσεις του υπουργείου με το Δήμο της Γλυφάδας;

Τα ίδια πάνω κάτω αντιμετωπίζουν  όλοι οι Γλυφαδιώτες που χάνουν συγγενικά τους πρόσωπα -κατά μέσο όρο στο Δήμο πεθαίνουν 7 άνθρωποι κάθε μέρα- .Είναι  υποχρεωμένοι  είτε να περιμένουν 10 και 15 μέρες μέχρι να τα κηδέψουν, αφού το Νεκροταφείο της πόλης δεν έχει άλλο χώρο, είτε να επιλέξουν τη λύση του αυθαίρετου νεκροταφείου, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.

Ας τους σκεφτούν  αυτούς τους ανθρώπους  οι εμπλεκόμενοι  στην υπόθεση κι ας βρουν γρήγορα μια λύση  αντί να τσακώνονται πάνω από τους νεκρούς.