Επικαιρότητα

ΙΝΕΔΙΒΙΜ: Εγκρίνεται η δαπάνη για τους ωρομίσθιους εκπαιδευτές ΣΑΕΚ

Το Δ.Σ του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, μετά από σειρά ενεργειών της προέδρου του, Άννας Ροκοφύλλου, κατάφερε να εγκριθεί η δαπάνη και να πληρωθούν στην ώρα τους (27 Ιουλίου) οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτές Σ.Α.Ε.Κ., Σ.Α.Ε.Κ. για Άτομα με Αναπηρία, Πειραματικών και Θεματικών Σ.Α.Ε.Κ. Εαρινού Εξαμήνου 2024Α, με ασφάλιση ΕΦΚΑ. Με την πληρωμή που θα πραγματοποιηθεί θα εξοφληθούν 7.357 συμβάσεις […]
Protagon Team

Το Δ.Σ του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, μετά από σειρά ενεργειών της προέδρου του, Άννας Ροκοφύλλου, κατάφερε να εγκριθεί η δαπάνη και να πληρωθούν στην ώρα τους (27 Ιουλίου) οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτές Σ.Α.Ε.Κ., Σ.Α.Ε.Κ. για Άτομα με Αναπηρία, Πειραματικών και Θεματικών Σ.Α.Ε.Κ. Εαρινού Εξαμήνου 2024Α, με ασφάλιση ΕΦΚΑ.

Με την πληρωμή που θα πραγματοποιηθεί θα εξοφληθούν 7.357 συμβάσεις που αφορούν 6.058 ωρομίσθιους εκπαιδευτές με ασφάλιση ΕΦΚΑ, για το Εαρινό Εξάμηνο 2024Α το οποίο έληξε 30/6/2024.

Το συνολικό ποσό που καταβάλλεται από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ ανέρχεται σε 11.950.741,36 € που αντιστοιχεί συνολικά σε 585.940 διδακτικές ώρες.

«Ως φαίνεται, η νέα διοίκηση του ΙΝΕΔΙΒΙΜ κινείται σε σωστή κατεύθυνση. Τα τελευταία καλά νέα, ότι οι εκπαιδευτές μας θα πληρωθούν έως τέλος Ιουλίου. Καλό καλοκαίρι σε όλους» έγραψε ο πρόεδρος των διευθυντών ΠΑΝΕΔΙΕΚ, Αναστάσιος Κακούρος.

«Δεν πανηγυρίζουμε, γιατί γίνεται το αυτονόητο. Ωστόσο εκφράζουμε την ικανοποίησή μας γιατί θα πληρωθούν έγκαιρα, μέσα ή πριν τις θερινές τους διακοπές οι άνθρωποι που είχαν ολοκληρώσει τη δουλειά τους πριν από σχεδόν δύο μήνες, στο τέλος Ιουνίου δηλαδή. Σημειώνεται ότι οι εν λόγω εκπαιδευτές ΣΑΕΚ μέχρι τώρα πληρώνονταν έως και έξι μήνες μετά την ολοκλήρωση του έργου τους, κατάσταση απαράδεκτη για τους ίδιους αλλά και για όλους εμάς. Καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε παθογένειες χρόνων και το πράττουμε με συνέπεια και μεθοδικότητα.

Επιβεβαιώνεται δε, ότι τηρούμε τις δεσμεύσεις μας. Από τον περασμένο Απρίλιο, είχαμε υποσχεθεί ότι δρομολογήσουμε τις διαδικασίες, ώστε το επόμενο εξάμηνο να αντιμετωπίσουμε το θέμα της έγκαιρης υπογραφής συμβάσεων προκειμένου να μην επαναληφθεί το φαινόμενο, παρά το υπάρχον στρεβλό σύστημα. Το είπαμε, το κάναμε. Γι’ αυτό και θέλω να ευχαριστήσω δημόσια όλους τους κυβερνητικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να ξεπεράσουμε τα γραφειοκρατικά εμπόδια και οι άνθρωποι αυτοί να πάρουν έγκαιρα τα χρήματά τους» δήλωσε η πρόεδρος του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, Άννα Ροκοφύλλου.

Η νέα διοίκηση του ΙΝΕΔΙΒΙΜ σκύβει με ενσυναίσθηση και επίγνωση πάνω από τα προβλήματα που ανακύπτουν διαρκώς και βρίσκει λύσεις.

Η νέα διοίκηση και η πρόεδρος του Ιδρύματος κα Άννα Ροκοφύλλου, είναι πάντα στην διάθεση φορέων, εκπαιδευτών και φοιτητών για εποικοδομητικό διάλογο μέσα από τον οποίο πάντα προκύπτουν λύσεις. Άλλωστε, κοινός στόχος όλων μας είναι η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, με σεβασμό στα χρήματα των φορολογουμένων πολιτών.