Protagon A περίοδος

“Η θα μας δεχθείτε ή θα γδυθούμε!”

Οι εκδιδόμενες ιερόδουλες της Αττικής είχαν έναν πολύ ισχυρό τρόπο να πείσουν τον Γιάννη Ραγκούση να ακούσει τα αιτήματα τους . «Ή θα μας δεχτείτε ή θα βγάλουμε τα ρούχα μας στη Βασιλίσσης Σοφίας κύριε υπουργέ»...

protagon.import

Δείτε εδώ το φωτορεπορτάζ της Μαρίας Μαράκη.

Οι εκδιδόμενες ιερόδουλες της Αττικής είχαν έναν πολύ ισχυρό τρόπο να πείσουν τον Γιάννη Ραγκούση να ακούσει τα αιτήματα τους. «Ή θα μας δεχτείτε ή θα βγάλουμε τα ρούχα μας στη Βασιλίσσης Σοφίας, κύριε υπουργέ». Γεμάτες κατανόηση για τις επιθυμίες των άλλων απαιτούσαν να ασχοληθούν και οι άλλοι με δικές τους. Η τελευταία φορά που ανέβηκαν τα σκαλιά του ίδιου υπουργείου ήταν όταν στο ίδιο γραφείο καθόταν ο Κώστας Σκανδαλίδης το 2003.

Αψηφώντας το κρύο δεκάδες νόμιμα εκδιδόμενες γυναίκες συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Εσωτερικών αποφασισμένες να διαμαρτυρηθούν για το νόμο που απαγορεύει τη λειτουργία των οίκων ανοχής σε απόσταση λιγότερη των 200 μέτρων από ναούς, σχολεία, νηπιαγωγεία κα.

Οι νέες, οι περισσότερες με καλυμμένα πρόσωπα από εσάρπες, μεταξωτά μαντίλια, επώνυμα και χρωματιστά, κοιτούσαν τους αστυνομικούς με περιφρόνηση διαλέγοντας ποιον θα ήθελαν να τους δείρει. Οι μεγαλύτερες έκαναν τις διαπραγματεύσεις με τον απεσταλμένο του υπουργού δείχνοντας ένα προβάδισμα υπεροχής έναντι στις μικρές που στέκονταν πιο ανέμελα και αφηρημένα.

Υπερβολικά μονόπετρα που έμοιαζαν με ψεύτικα,γούνες αξίας, μεταξωτά νύχια και μακριά τσιγάρα που ανάβουν διαρκώς. «Μας σέρνουν στα κρατητήρια» λέει η Εύα που είναι από τις λίγες που δεν κρύβει το πρόσωπο της. «Επειδή δεν έχουμε άδεια εγκατάστασης. Κι εκεί μας ξεφτιλίζουν. Μας ανοίγουν τα γεννητικά όργανα, ψάχνοντας για ναρκωτικά, λες και μας μαζέψαν απ’ την πλατεία Ομονοίας. Κι εμείς είμαστε καθ’ όλα νόμιμες. Έχουμε όλα τα χαρτιά, περνάμε γιατρό μια φορά το μήνα, πληρώνουμε 320 ευρώ το μήνα στο ΙΚΑ. Αχ μία μόνο το έχει πει σωστά! Η θεά η Βίσση. Η Ελλάδα είναι ένα μπουρδέλο με ανοιχτές πόρτες. Μπαίνεις, γ…μας και φεύγεις!».

Το τμήμα Ηθών μας πληροφόρησε ότι για κανέναν από τους διακόσιους οίκους ανοχής που λειτουργούν εντός των ορίων του δήμου Αθηναίων δεν έχει εκδοθεί άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας. Κανένα σπίτι δεν πληροί τις προϋποθέσεις του νόμου για τα 200 μέτρα αν υπολογίσουμε πόσο πυκνοκατοικημένο είναι το κέντρο της Αθήνας όπου μόνο εκεί επιτρέπεται να υπάρχουν οίκοι ανοχής. Τα εκδιδόμενα πρόσωπα βρίσκονται σε ένα αδιέξοδο…

Μετά από αρκετή ώρα λοιπόν ο υπουργός βρέθηκε σε αδιέξοδο και έστειλε για άλλη μια φορά τον απεσταλμένο του. Η επιτροπή διαλόγου συντάσσεται τάχιστα. Η πρόεδρος, 2 γυναίκες –από τις παλαιότερες- και οι 2 δικηγόροι, περνούν ανάμεσα από τους αστυνομικούς. 10 λεπτά αργότερα η διαδήλωση έληξε άδοξα. «Καμία σαφής απάντηση. Χρειάζονται και άλλες μελέτες. Πάμε για φραπέ στην πλατεία Κολωνακίου».

Παρόμοιες διαμαρτυρίες γίνονται συχνά και στο εξωτερικό. Στη Κοπενχάγη οι ιερόδουλες προσέφεραν δωρεάν σεξ ως ένδειξη διαμαρτυρίας στον δήμο της πόλης, ενώ στο Παρίσι διαμαρτυρόμενες για νέο νομοσχέδιο Σαρκοζί , το οποίο ισχυρίζονται ότι απειλεί τη ζωή τους κυκλοφορούσαν στους δρόμους της πόλης με πανό «Kοιμάστε μαζί μας, ψηφίζετε εναντίον μας».