Περισσότερα από 70.000 στρέμματα κάηκαν από την πυρκαγιά στην Κορινθία, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της υπηρεσίας Copernicus | In Time News / ΨΩΜΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Επικαιρότητα

Φωτιά στο Ξυλόκαστρο: 48ωρη προθεσμία στον ύποπτο αντιδήμαρχο

Ο αιρετός έλαβε προθεσμία δύο ημερών προκειμένου να παράσχει εξηγήσεις για την καταστροφική πυρκαγιά της 29ης Σεπτεμβρίου στους ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής. Ο ίδιος αρνείται την ανάμειξή του
Protagon Team

Προθεσμία 48 ωρών έλαβε ο αντιδήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης προκειμένου να δώσει εξηγήσεις στη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) για την πυρκαγιά στα Ροζενά Κορινθίας τον Σεπτέμβριο, η οποία προκάλεσε τον θάνατο δύο ανδρών και κατέκαψε χιλιάδες στρέμματα δάσους.

Αρμόδιες πηγές του Πυροσβεστικού Σώματος διευκρίνισαν στο ΑΠΕ ΜΠΕ πως δεν ασκήθηκε ποινική δίωξη στον αιρετό, όπως είχε αναφερθεί αρχικά, αλλά παραγγέλθηκε η διερεύνηση κακουργηματικής αξιόποινης πράξης.

Συγκεκριμένα ανέφεραν πως «ύστερα από αξιολόγηση του προανακριτικού υλικού που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Κορίνθου από τη ΔΑΕΕ, παραγγέλθηκε διερεύνηση κακουργηματικής αξιόποινης πράξης (άρθρο 265 παρ. 3). Δόθηκε εισαγγελική εντολή στη ΔΑΕΕ για να εξεταστεί ο φερόμενος ως ύποπτος προκειμένου να παρέχει εξηγήσεις για τη μεγάλη φωτιά στο Ξυλόκαστρο. Ο εν λόγω έλαβε αντίγραφα της δικογραφίας σήμερα και 48ωρη προθεσμία, προκειμένου να υποβάλλει σχετικές εξηγήσεις».

Σύμφωνα με την έρευνα της Πυροσβεστικής που είχε προηγηθεί, προέκυψαν ενδείξεις ότι το πρωί της 29ης Σεπτεμβρίου ο αντιδήμαρχος βρισκόταν κοντά στο σημείο εκδήλωσης της φωτιάς καπνίζοντας τα μελίσσια του, παρά το γεγονός ότι υπήρχε υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (συναγερμός επιπέδου 4).

Το παραπάνω φέρεται να βεβαιώνεται από κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Καθημερινής».

Επιπλέον ο αντιδήμαρχος, που σημειωτέον ενημέρωσε την Πυροσβεστική για την έναρξη της πυρκαγιάς, φέρεται αρχικά να απέκρυψε από τα στελέχη της Πυροσβεστικής ότι βρισκόταν στο σημείο, κάτι που παραδέχθηκε αργότερα.

Μέσω των συνηγόρων του πάντως, ο ύποπτος αρνήθηκε την ανάμειξή του στην καταστροφική πυρκαγιά, κάτι που αναμενόταν να επαναλάβει και ενώπιον των στελεχών της ΔΑΕΕ.