Protagon A περίοδος

Ένα scooter για την Ρινέττα

Να πετάς μολότοφ και να πυρπολείς αστυνομικά οχήματα, αλλά και κατασχεμένα ΙΧΕ που βρίσκονται σταθμευμένα κοντά σε αστυνομικά τμήματα, θεωρείται από κάποιους «επαναστατική» πράξη...

Νίκος Κακαρίκας

Να πετάς μολότοφ και να πυρπολείς αστυνομικά οχήματα, αλλά και κατασχεμένα ΙΧΕ που βρίσκονται σταθμευμένα κοντά σε αστυνομικά τμήματα, θεωρείται από κάποιους «επαναστατική» πράξη.  Μόνο που μερικές φορές οι «επαναστατικές» αυτές πράξεις πληγώνουν περισσότερο αθώους και άσχετους πολίτες που είχαν την ατυχία να παρκάρουν τα δικά τους οχήματα μερικές δεκάδες μέτρα μακριά από την είσοδο ενός αστυνομικού τμήματος.

Κάποιοι, πολύ εύκολα και χωρίς ιδιαίτερη σκέψη, θα μπορούσαν θα χαρακτηρίσουν αυτά τα περιστατικά ως «παράπλευρες απώλειες». Αλλά σήμερα, που δεν κάνουμε τίποτα άλλο από το να μετράμε απώλειες και χασούρες, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Κάτι τέτοιο συνέβη το περασμένο Σάββατο το βράδυ στο ΑΤ Ακροπόλεως στην εμπρηστική επίθεση που συνέβη αργά το βράδυ. Μαζί με τα…ξερά κάηκαν και τα χλωρά. Το σκουτεράκι μιας νέας κοπέλας έγινε κάρβουνο. Ένα παλιό και μεταχειρισμένο σκουτεράκι, η ιδιοκτήτρια του οποίου σίγουρα δεν ανήκει στην μεγαλο-αστική τάξη.

Ευτυχώς, ένας φίλος της είχε το σθένος και την έξυπνη ιδέα, όχι μόνο να το καταγγείλει στην σελίδα του Indymedia  – δυστυχώς το σχόλιο του κόπηκε λίγες ώρες μετά – αλλά να φτιάξει και μια ιστοσελίδα μέσω της οποίας, όσοι θέλουν και μπορούν έχουν την δυνατότητα να τους ενισχύσουν οικονομικά προκειμένου να αγοράσουν ένα καινούργιο σκουτεράκι για τις καθημερινές ανάγκες και μετακινήσεις τους.

Όπως γράφει χαρακτηριστικά, το βράδυ τις 29ης Σεπτεμβρίου λαμπάδιασε το scooter της Ρινέττας (γνωστό και ως Πελοπίδας ή Junior) στην επίθεση με μολότωφ που έγινε στο ΑΤ Ακροπόλεως.

Ο Πελοπίδας (ή Junior) ήταν το πρώτο μου μηχανάκι. Τα τελευταία 3 χρόνια τον είχε υιοθετήσει η Ρινέττα. Στριμένο μηχανάκι και ξεροκέφαλο ο μακαρίτης. Όποτε ήθελε έπαιρνε μπροστά, όποτε δεν ήθελε άραζε για 2-3 μέρες (συνήθως μετά από τρελές μπόρες) μέχρι να του περάσει. Παρόλα αυτά τη δουλειά του την έκανε. Μας πήγε και το πήγαμε 30.000 χιλιόμετρα.

Επειδή δεν παίζει σάλιο και επειδή πραγματικά ήταν ο μόνος τρόπος μετακίνησης, ζητάμε το 500άρικο προκειμένου να δώσουμε μια προκαταβολή για την αντικατάστασή του. Το ποστάρισμα της σελίδας θα βοηθούσε εξίσου…