Protagon A περίοδος

Αμυγδαλέζα: Ποιος δεν θυμάται την επιχείρηση «Θέτις»;

Η αποτρόπαια αστυνομική και υγειονομική επιχείρηση-σκούπα κατά των χρηστών ναρκωτικών, στο κέντρο της Αθήνας, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης, 6 Μαρτίου 2014, και συνεχίστηκαν μέχρι τις 8 π.μ. της Πέμπτης στο... Κέντρο Κράτησης Αμυγδαλέζας.

Βασίλης Βενιζέλος

Θέμα: Αστυνομική επιχείρηση ευρείας κλίμακας με κωδική ονομασία «Θέτις». ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ. Αθήνα, 5 Μαρτίου 2013, αριθμός πρωτοκόλλου Γ. Ε.Κ.ΕΠ.Υ./604. Το «σενάριο του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) Υγειονομικής Υποστήριξης της Επιχείρησης 'Θέτις' και όλα τα έντυπα που θα χρησιμοποιηθούν κατά την καταγραφή των προσαχθέντων από το υγειονομικό προσωπικό του ΕΚΕΠΥ» υπογράφει ο (στρατιωτικός) διοικητής του ΕΚΕΠΥ, Πάνος Ευσταθίου.

Η αποτρόπαια αστυνομική και υγειονομική επιχείρηση-σκούπα κατά των χρηστών ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης, 6 Μαρτίου 2014, και οι αθλιότητες εναντίον των αδύναμων και βαριά ασθενών συνανθρώπων μας συνεχίστηκαν μέχρι τις 8 το πρωί της Πέμπτης στο… Κέντρο Κράτησης Αμυγδαλέζας από αστυνομικούς, αλλά και γιατρούς, νοσηλευτές, ψυχολόγους και διοικητικούς υπαλλήλους, όλοι κυρίως του ΕΚΕΠΥ, αλλά και του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), το οποίο διέθεσε κυρίως τους ψυχολόγους και τα ερωτηματολόγια για την αναλυτική «καταγραφή» όλων των προσωπικών και ιατρικών στοιχείων των ανυπεράσπιστων χρηστών ναρκωτικών!

«Μετά το τέλος της επιχείρησης, το ΕΚΕΠΥ και η ΕΛ.ΑΣ θα προβούν σε αποτίμηση (sic) και θα εξαχθούν συμπεράσματα (sic). Η επιχείρηση από υγειονομικής πλευράς (sic) θα έχει επικοινωνιακή σιγή (sic)». Πρόκειται για το ακροτελεύτειο, και εμφανώς ενοχικό, εδάφιο του εμπιστευτικού «σεναρίου», το οποίο εφάρμοσε την Τετάρτη 6 και την Πέμπτη 7 Μαρτίου ο διοικητής του ΕΚΕΠΥ, σε συνεργασία με την αστυνομία και το ΚΕΕΛΠΝΟ…

Το «σενάριο» ΕΚΕΠΥ – ΚΕΕΛΠΝΟ

Σύμφωνα με το εμπιστευτικό έγγραφο του διοικητή του ΕΚΕΠΥ, το οποίο αποτελείται από 12 δακτυλογραφημένες σελίδες και έντυπα και έχει στη διάθεσή του το protagon, «το προσωπικό που θα συμμετάσχει στην επιχείρηση προέρχεται από τα ΕΚΕΠΥ, ΚΕΕΛΠΝΟ και υπουργείο Υγείας και θα χωριστεί σε 3 ομάδες. Η ομάδα συντονισμού είναι υπεύθυνη για τον συντονισμό των Ομάδων Υγειονομικής Υποστήριξης που θα δράσουν στο κέντρο της Αθήνας και της Ομάδας Ιατρικής Εξέτασης που θα ενεργήσει στην Αμυγδαλέζα. Η Ομάδα Υγειονομικής Υποστήριξης δεν θα είναι παρούσα στον τόπο επιχείρησης, αλλά θα μεταβαίνει στο σημείο όπου βρίσκεται το όχημα μεταγωγής της αστυνομίας ή όπου απαιτούνται πρώτες βοήθειες. Εάν κριθεί αναγκαία η διακομιδή σε νοσοκομείο, τότε ιατρός της Ομάδας Υγειονομικής Υποστήριξης θα ενημερώσει τον υπεύθυνο της Ομάδας και την Ομάδα Συντονισμού του ΕΚΕΠΥ. Ο σύνδεσμος της ελληνικής αστυνομίας που θα βρίσκεται στο ΕΚΕΠΥ θα ενημερώνει την Ομάδα Συντονισμού για κάθε μεταφορά προσαχθέντων στις εγκαταστάσεις της Αμυγδαλέζας».

Επίσης, «οι Ομάδες Υγειονομικής Υποστήριξης θα βρίσκονται σε σημεία πλησίον του πεδίου δράσης της Επιχείρησης 'Θέτις' και θα αξιολογούν την κατάσταση της υγείας των προσαχθέντων πριν μεταβούν στις εγκαταστάσεις της Αμυγδαλέζας».

Tέλος, το εμπιστευτικό «σενάριο» του ΕΚΕΠΥ περιλαμβάνει ακόμη «έντυπο καταγραφής προσωπικών στοιχείων«, «έντυπο ιατρικού ιστορικού», «έντυπο παραπεμπτικού για νοσοκομείο», «έντυπο ψυχοκοινωνικού ιστορικού» και καταγραφής αναλυτικών στοιχείων χρήσης ναρκωτικών, «έντυπο ιατρικού ιστορικού και παρούσας νόσου», έντυπα τα οποία κατήρτησε και προμήθευσε το ΚΕΕΛΠΝΟ…

Αναγκαστικές αιμοληψίες και αποτυπώματα!

Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του protagon, στο Κέντρο Κράτησης Αμυγδαλέζας οι προσαχθέντες χρήστες ναρκωτικών είχαν υποβληθεί μεταξύ άλλων από τους γιατρούς σε «δειγματοληπτικές»… αναγκαστικές αιμοληψίες, προφανώς για τον HIV/AIDS, και… αναγκαστικές οδοντιατρικές εξετάσεις (σ.σ.: αυτό προκύπτει ακόμη και από το έγγραφο «σενάριο» Ευσταθίου), καθώς και σε… αναγκαστική λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων από τους άνδρες της αστυνομίας και σε… αναγκαστική αναλυτική καταγραφή των προσωπικών και ιατρικών στοιχείων τους από ψυχολόγους του ΚΕΕΛΠΝΟ!

Πώς επέστρεψαν από την Αμυγδαλέζα;

Φυσικά, ο διοικητής του ΕΚΕΠΥ Πάνος Ευσταθίου δεν άφησε χωρίς ένα… βάρβαρο καψόνι τους χρήστες ναρκωτικών, μετά τις αθλιότητες τις οποίες φρόντισε να εφαρμόσει εις βάρος τους στο κέντρο της Αθήνας και την Αμυγδαλέζα!

Εάν αναρωτιέστε, λοιπόν, πώς επέστρεψαν οι περισσότεροι από 130 βιαίως προσαχθέντες και αναγκαστικώς εξετασθέντες χρήστες ναρκωτικών από το Κέντρο Κράτησης Αμυγδαλέζας στην Αθήνα, η απάντηση θα σας αφήσει εμβρόντητους: Με τα πόδια!