Από τη συνάντηση του έλληνα πρωθυπουργού και του τούρκου προέδρου στη Νέα Υόρκη | Γ.Τ Πρωθυπουργού ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Επικαιρότητα

Ελλάδα – Τουρκία: «Κοντά σε συμφωνία για το Mεταναστευτικό»

Κυβερνητικές πηγές περιγράφουν σύγκλιση των δύο πλευρών. Ορόσημο για τα Ελληνοτουρκικά η σύγκληση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας, στις 7 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη
Protagon Team

Τρεις ημέρες μετά τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, φαίνεται να έχει αρχίσει να ωριμάζει μια συμφωνία για το Μεταναστευτικό, όπως υπογραμμίζουν κυβερνητικές πηγές.

Η συμφωνία θα έχει ως στόχο την μείωση των ροών αλλά και την πιο λειτουργική σχέση για τον αντιμετώπιση του προβλήματος.

Τα ίδια πρόσωπα, αναφέρουν ότι σχετικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, παραμένει ορόσημο η σύγκληση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας, στις 7 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, όπου εκεί θα γίνουν προσπάθειες για υπογραφή σχετικών συμφωνιών

Συνάντηση Μητσοτάκη με τις ηγεσίες των αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων AJC και AIPAC

Στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε με τηνAmerican Jewish Committee (AJC) και American Israel Public Affairs Committee (AIPAC).

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε το εξαιρετικό επίπεδο των σχέσεων της Ελλάδας με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ και την προοπτική περαιτέρω ενίσχυσης των ελληνο-ισραηλινών σχέσεων, η οποία είχε συζητηθεί κατά την πρόσφατη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, στη Λευκωσία, στο περιθώριο της Τριμερούς Συνόδου Κορυφής Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ.

Ο Πρωθυπουργός εξέφρασε ακόμα τις ευχαριστίες του για τη βοήθεια που παρείχε το Ισραήλ κατά τις φυσικές καταστροφές που έπληξαν την Ελλάδα.

Εγινε ακόμα ανταλλαγή απόψεων για διεθνή και περιφερειακά ζητήματα, με έμφαση στην κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή.

Ο Πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον Διάδρομο Ασίας – Μέσης Ανατολής, στον οποίο η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει γέφυρα με την Ευρώπη.