204
Ο Τζαμάλ Κασόγκι σε ομιλία λίγες εβδομάδες πριν από τον θάνατό του | Middle East Monitor/Handout via REUTERS/File Photo

Ελεύθερος ο σαουδάραβας ύποπτος για τη δολοφονία Κασόγκι – «Απλή συνωνυμία» λέει η Γαλλία

Protagon Team Protagon Team 8 Δεκεμβρίου 2021, 23:09
Ο Τζαμάλ Κασόγκι σε ομιλία λίγες εβδομάδες πριν από τον θάνατό του
|Middle East Monitor/Handout via REUTERS/File Photo

Ελεύθερος ο σαουδάραβας ύποπτος για τη δολοφονία Κασόγκι – «Απλή συνωνυμία» λέει η Γαλλία

Protagon Team Protagon Team 8 Δεκεμβρίου 2021, 23:09

Ο Σαουδάραβας που συνελήφθη την Τρίτη στη Γαλλία, ως ύποπτος για συμμετοχή στη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, δεν είναι το άτομο που καταζητείται από την Τουρκία και αφέθηκε ελεύθερος, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο γενικός εισαγγελέας του Παρισιού.

Ο άνδρας συνελήφθη με βάση διεθνές ένταλμα που είχαν εκδώσει οι τουρκικές δικαστικές αρχές στις 5 Νοεμβρίου 2018. Από την εξακρίβωση των στοιχείων του, ωστόσο, διαπιστώθηκε ότι δεν πρόκειται για τον καταζητούμενο, αλλά για απλή συνωνυμία, όπως ανέφερε πηγή προσκείμενη στις έρευνες.

«Επρόκειτο για μια σχεδόν τέλεια συνωνυμία. Εμοιαζε εμφανισιακά με τον ύποπτο και τα στοιχεία ταίριαζαν: ίδιος μήνας, χρονιά και τόπος γέννησης», πρόσθεσε η πηγή αυτή, ζητώντας να τηρηθεί η ανωνυμία της.

Ο Σαουδάραβας επρόκειτο να επιβιβαστεί σε πτήση για το Ριάντ από το αεροδρόμιο Ρουασί-Σαρλ Ντε Γκολ. Οταν όμως έδωσε το διαβατήριό του, με το όνομα «Χάλεντ αλ Οτάιμπι», ενεργοποιήθηκε ο «κόκκινος συναγερμός» της Ιντερπόλ.

Η πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στο Παρίσι διαβεβαίωνε από χθες ότι «ο εν λόγω πολίτης δεν έχει καμία σχέση» με τη δολοφονία του Κασόγκι και ζήτησε την άμεση απελευθέρωσή του. Πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας της Σαουδικής Αραβίας ανέφερε μάλιστα ότι «ο πραγματικός Χάλεντ αλ Οτάιμπι και όλοι οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι φυλακισμένοι στο βασίλειο».

Οπως υπογράμμισε: «Υπάρχουν εκατοντάδες Σαουδάραβες με το ίδιο ονοματεπώνυμο».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...