Η Κατερίνα Παπακώστα στα έδρανα της Βουλής στη διάρκεια της ψηφοφορίας για ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση | INTIMEnews
Επικαιρότητα

Ελεύθερος ο 63χρονος για τα απειλητικά μηνύματα στην Παπακώστα – στο πλευρό του η Ραχήλ Μακρή!

Ενας ακόμη ύποπτος προσήχθη την Πέμπτη για τα απειλητικά μηνύματα στο κινητό του Σπύρου Δανέλλη
Protagon Team

Ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα αφέθηκε, μετά την απολογία του, ο 63χρονος ναυτικός που κατηγορείται ότι απέστειλε απειλητικά μηνύματα στην υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα, προκειμένου να μην ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών (εδώ).

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, ο 63χρονος, στις 13 Ιανουαρίου 2019, απέστειλε από το κινητό του τηλέφωνο προς το κινητό της υφυπουργού, δύο μηνύματα με το περιεχόμενο «Ερχεται Γουδί» και «Η Μακεδονία δεν πωλείται», ενόψει της επερχόμενης ψηφοφορίας στη Βουλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Παράλληλα, σύμφωνα με τη δικογραφία, με τη φράση «Ερχεται Γουδί» φέρεται να απείλησε την εν λόγω βουλευτή με πράξεις βίας καθώς παραπέμπει ευθέως έστω και μεταφορικά στην τιμωρία των πρωταιτίων της μικρασιατικής καταστροφής και της εκτέλεσης των έξι στρατιωτικών κατόπιν δίκης.

Ο 63χρονος κατηγορείται για απειλή βίας κατά του πολιτικού Σώματος της Κυβέρνησης και της Βουλής.

Ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε στον 17ο τακτικό ανακριτή συνοδευόμενος από συγγενείς και φίλους, ενώ παρούσα ήταν και η πρώην βουλευτής, Ραχήλ Μακρή, η οποία δήλωσε ότι βρέθηκε στα δικαστήρια ως ένδειξη συμπαράστασης στον 63χρονο άνεργο ναυτικό.

Απολογούμενος ο 63χρονος φέρεται να αρνήθηκε την κατηγορία, πλην όμως να αποδέχθηκε ότι έστειλε τα δύο επίδικα μηνύματα στο κινητό της υφυπουργού υποστηρίζοντας πως η αναφορά στο Γουδί είναι έκφραση ρητορικής προσωπικής άποψης, που παραπέμπει σε απόδοση νομικών ευθυνών.

Μάλιστα, ο κατηγορούμενος φαίνεται να υποστήριξε πως η συγκεκριμένη φράση έχει ειπωθεί στην ελληνική Βουλή από τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης «σε βάρος του οποίου πρέπει να ασκηθεί άμεσα ποινική δίωξη, σε ενδεχόμενο δικής μου παραπομπής».

Σύμφωνα με τα όσα φέρεται να εξέφρασε μέσω υπομνήματος που κατέθεσε ενώπιον του ανακριτή, ο κατηγορούμενος και οι συνήγοροί του υποστηρίζουν τα εξής: «Εάν η μηνύτρια θεωρεί ότι η στάση της είναι απόλυτα νόμιμη και σύμφωνη με το καθήκον της, ουδένα φόβο είναι δυνατόν να της προκαλέσει ενδεχόμενη μελλοντική δικαστική διερεύνηση του επίδικου ζητήματος και πρέπει συνεπώς για να μην είναι αόριστη η κατηγορία να κληθεί σε συμπληρωματική κατάθεση και να αιτιολογήσει για ποιο λόγο η πιθανότητα άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της είναι δυνατόν να της προκαλέσει φόβο».

Οπως δήλωσαν οι συνήγοροι του κατηγορούμενου, Γιώργος Ράπτης και Ιωνάθαν Κωνσταντίνου, ο εντολέας τους εξέφρασε γνώμη, την οποία μετέδωσε σε μια βουλευτή, αναφέροντάς της ότι πράξεις και παραλείψεις της μπορεί να οδηγήσουν σε άσκηση ποινικής δίωξης. «Ουδέποτε ασκήθηκε βία ή αποπειράθηκε βία. Δεν υπάρχει καμία σχέση με οργανωμένο ή μη σχέδιο, όπως υποστηρίζουν βουλευτές. Η Δημοκρατία δεν απειλείται και δεν εκβιάζεται».

Ο ίδιος ο 63χρονος δήλωσε πως θεωρεί τη Συμφωνία των Πρεσπών «εθνική καταστροφή» και πως θα εξακολουθήσει να διατυπώνει τη θέση του «χωρίς να στέλνω μηνύματα».

Προσαγωγή υπόπτου για απειλητικά μηνύματα στον Δανέλλη

Στο μεταξύ, το πρωί της Πέμπτης προσήχθη στην Ασφάλεια Αττικής και στη συνέχεια συνελήφθη, ύποπτος για αποστολή απειλητικών μηνυμάτων στον βουλευτή κ. Δανέλλη, για το ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, πρόκειται για 40χρονο που εργάζεται σε ιδιωτική εταιρεία φύλαξης.

Οπως διαπιστώθηκε, το μήνυμα εστάλη από κινητό τηλέφωνο ιδιοκτησίας του 40χρονου που δεν βρέθηκε. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι το πούλησε σε άγνωστο άτομο, αλλά θα πρέπει να αποδείξει τους ισχυρισμούς του στην δικαιοσύνη.

Πάνω από 30 άτομα έχουν στείλει απειλητικά μηνύματα σε βουλευτές για το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, σύμφωνα με όσα έχουν διαπιστωθεί μέχρι στιγμής από την προκαταρκτική εξέταση που διενεργεί με εισαγγελική παραγγελία η Ασφάλεια Αττικής.

Η έρευνα αφορά στις καταγγελίες των έξι βουλευτών που αναφέρονται στην ανάρτηση στο twitter, στελέχους της ΝΔ και για τις οποίες εκδόθηκε η εισαγγελική παραγγελία, αλλά οι αποστολές των μηνυμάτων δεν εντάσσονται στο πλαίσιο του αυτοφώρου, γι’ αυτό θα τις χειριστεί η τακτική ανάκριση.