| ΕΡΤ
Επικαιρότητα

ΕΛ.ΑΣ.: 21 συλλήψεις και 164 προσαγωγές για εμπρησμούς σε μία εβδομάδα

«Ολα τα ενδεχόμενα εξετάζονται από την Κρατική Ασφάλεια και τους άνδρες των Ειδικών Υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος», δήλωσε για τις φωτιές σε Κερατέα και Βίλια ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας
Protagon Team

Σε συνολικά 21 συλλήψεις και 164 προσαγωγές για πρόκληση πυρκαγιών έχει προβεί –σε διάστημα μόλις μίας εβδομάδας– η Ελληνική Αστυνομία, όπως έκανε γνωστό σε δηλώσεις του το πρωί της Δευτέρας στην ΕΡΤ, ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. Απόστολος Σκρέκας.

«Εντεκα από τις συλλήψεις και 142 προσαγωγές μόνο στην Αττική», θέλησε να διευκρινίσει ο κ. Σκρέκας και παρέπεμψε σε περαιτέρω ανακοινώσεις εντός της εβδομάδας αναφορικά με τις καταγγελίες για εμπρησμό σε Κερατέα και Βίλια.

Μία από τις καταγγελίες αυτές έγινε από τον δήμαρχο Λαυρεωτικής Δημήτρη Λουκά, ο οποίος δήλωσε στην ΕΡΤ ότι δυο δημοτικοί υπάλληλοι είδαν «ύποπτο» ΙΧ να κινείται στον δρόμο της Παλαιάς Εθνικής Κερατέας Λαυρίου και έναν από τους επιβαίνοντες να αφήνει κάτι δίπλα στο δρόμο και να φουντώνουν κατευθείαν οι φλόγες με τον δυνατό άνεμο που φυσούσε εκείνη τη στιγμή.

«Ολα τα ενδεχόμενα εξετάζονται από την Κρατική Ασφάλεια και από τους άνδρες των Ειδικών Υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος», τόνισε σχετικά ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ.

Τις καταγγελίες περί εμπρησμών επιβεβαίωσε και ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας της περιφέρειας Αττικής Βασίλης Κόκκαλης.

«Είναι ανεξέλεγκτη η φωτιά [στα Βίλια]. Ελπίδα μας είναι να μην είναι ισχυροί οι άνεμοι και από ότι φαίνεται θα διατηρηθούν έτσι και αυτό θα είναι καταλυτικό για την εξέλιξη της πυρκαγιάς. Ευελπιστούμε τα εναέρια μέσα να περιορίσουν κατά το δυνατό την πυρκαγιά για να γίνουν επίγειες επιχειρήσεις εκεί που δεν μπορούν τώρα. Δεν κινδυνεύουν αυτή τη στιγμή οικισμοί αλλά προληπτικά λόγω του καπνού εκκενώνονται», δήλωσε στην ΕΡΤ ο κ. Κόκκαλης.

Οπως είπε, υπάρχουν ενδείξεις εμπρησμού τόσο στην Κερατέα όσο και στα Βίλια. «Και για τα Βίλια έχουμε καταγγελίες. Τα προανακριτικά της Πυροσβεστικής θα δώσουν απαντήσεις», ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης.