Το καμένο βαν των δραστών στην Παλλήνη | INTIMEnews
Επικαιρότητα

Εκτέλεση στον Γέρακα: Η μήνυση για εκβιασμό στον 38χρονο βενζινοπώλη, ο «Σαμπρέλας» και οι διαλύτες από τη Βουλγαρία

Οι επαγγελματίες -όπως όλα δείχνουν- εκτελεστές χρειάστηκαν λιγότερο από ένα λεπτό για να σκοτώσουν με 20 σφαίρες τον 38χρονο ιδιοκτήτη του πρατηρίου υγρών καυσίμων στη Λ. Μαραθώνος. Εις βάρος του δολοφονηθέντος το περασμένο Σάββατο εκκρεμούσε μήνυση για απόπειρα εκβίασης από τον Ιούνιο του 2019
Protagon Team

Λίγα μόλις 24ωρα μετά την εν ψυχρώ εκτέλεση του 38χρονου ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων στη Λεωφόρο Μαραθώνος στον Γέρακα, νέα στοιχεία για την υπόθεση έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Οι πληρωμένοι -όπως όλα δείχνουν- εκτελεστές του, χρειάστηκαν λιγότερο από ένα λεπτό για τον πυροβολήσουν με Καλάσνικοφ πάνω από 40 (!) φορές. Οπως επιβεβαιώθηκε απο τη νεκροψία-νεκροτομή, ο 38χρονος πρατηριούχος δέχθηκε 20 σφαίρες στο σώμα και το κεφάλι (δείτε κάτω το βίντεο-ντοκουμέντο από τη δολοφονία).

Πέντε από τους εκελεστές του συμβολαίου θανάτου έχουν καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας να κινούνται στην Αττική οδό, λίγα λεπτά μετά το χτύπημα και αφού πρώτα εγκατέλειψαν και έκαψαν  στην Παλλήνη το λευκό βαν που χρησιμοποίησαν ( είχε κλαπεί στις αρχές του έτους από τη Δυτική Αττική).

Για τη διαφυγή τους χρησιμοποίσαν δύο μηχανές με πλαστές πινακίδες, ενώ την προηγούμενη ημέρα φέρονται να είχαν προβάρει το σχέδιο δολοφονίας.

Το 2014, το θύμα είχε κατηγορηθεί ως μέλος της ομάδας εκβιαστών του Μανώλη Καραγιάννη, γνωστού με τα προσωνύμια «Σαμπρέλας», «Καράφλας» ή «Νταίζη», που δολοφονήθηκε το 2018 στο Παλαιό Φάληρο,  ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε μήνυση για απόπειρα εκβίασης από τον Ιούνιο του 2019.

Ο πατέρας του ωστόσο, επιμένει ότι ο 38χρονος βενζινοπώλης υπήρξε ο ίδιος θύμα εκβιασμού και εκτελέστηκε επειδή ακριβώς «δεν υπέκυψε σε ανθρώπους του υποκόσμου» και «δεν δέχθηκε να γίνει μέρος ενός παράνομου κυκλώματος».

Σύμφωνα με την «Καθμερινή», πάντως, σε βάρος του δολοφονηθέντος εκκρεμούσε μήνυση για απόπειρα εκβίασης. Η δίκη είχε προσδιοριστεί για φέτος το φθινόπωρο.

Τον Ιούνιο του 2019 συτγκεκριμένα, ο επιχειρηματίας-ιδιοκτήτης καταστημάτων εστίασης υπέβαλε εναντίον του μήνυση για απόπειρα εκβίασης , καταγγέλλοντας ότι ο 38χρονος  και ένα ακόμα άτομο, του ζητούσαν 150.000 ευρώ προκειμένου να μην του βεβαιωθεί πρόστιμο ύψους 1 εκατ. ευρώ για φοροδιαφυγή από την ΑΑΔΕ. Είχε μάλιστα  κατονομάσει τους δύο κατηγορουμένους παραθέτοντας το κινητό από το οποίο φέρονται να τον είχαν καλέσει.

«Ξέρουμε ότι η ΑΑΔΕ θα σου ρίξει πρόστιμο 1.000.000 για φοροδιαφυγή στα μαγαζιά σου και θα καταστραφείς. Ετοίμασε 150.000 ευρώ και θα σε ξαναπάρουμε για να σου πούμε πότε θα μας τα δώσεις για να καθαρίσεις», φέρονται να  του είχαν πει.

Η υπόθεση όμως περιπλέκεται περαιτέρω καθώς σύμφωνα πάντα με την «Καθημερινή», πριν από έναν χρόνο  είχαν προκύψει ενδείξεις εμπλοκής σε λαθρεμπορία καυσίμου για τον μηνυτή. Η υπόθεση αφορούσε εισαγωγές χημικών ουσιών από τη Βουλγαρία για τη νόθευση βενζίνης. Ηρθε στο φως όταν τελωνειακές αρχές είχαν ελέγξει βυτιοφόρο που μετέφερε χημικό διαλύτη με παραλήπτη εταιρεία-φάντασμα με έδρα τα Ανω Λιόσια. Ως διαχειρίστρια της εταιρείας εμφανιζόταν γυναίκα που έμενε σε καταυλισμό Ρομά στη Δυτική Αττική και η οποία φαινομενικά συμμετείχε στη μετοχική σύνθεση αρκετών ακόμα εταιρειών, μαζί με «συνεργάτες» της. Μέσα από ένα πολυδαίδαλο δίκτυο εταιρειών και προσώπων, τα στελέχη των ελεγκτικών αρχών που είχαν διεξαγάγει την έρευνα είχαν οδηγηθεί στα ίχνη του μηνυτή του δολοφονηθέντος βενζινοπώλη.

Οπως αποκαλύπτει τέλος η «Καθημερινή», το 2015, το τμήμα Δίωξης Εκβιαστών είχε σχηματίσει δικογραφία και εις βάρος του πατέρα του θύματος για κατοχή ενός καλάσνικοφ και χειροβομβίδων, ενώ λίγα χρόνια αργότερα, το 2018, βενζινάδικο της αλυσίδας πρατηρίων ιδιοκτησίας τους, είχε γίνει στόχος ένοπλης επίθεσης.