457
Η κατάσταση στο νησί της Πάρου προβληματίζει την Πολιτική Προστασία | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

Εκτακτο σχέδιο σε Ιο και Πάρο – επιστράτευση δεκάδων αστυνομικών για να μην υπάρξει lockdown

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουλίου 2021, 09:54
Η κατάσταση στο νησί της Πάρου προβληματίζει την Πολιτική Προστασία
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

Εκτακτο σχέδιο σε Ιο και Πάρο – επιστράτευση δεκάδων αστυνομικών για να μην υπάρξει lockdown

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουλίου 2021, 09:54

Οσα ανέφερε την Τετάρτη ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για το πρόβλημα έξαρσης της επιδημίας στην Ιο φαίνεται ότι είναι η κορυφή του παγόβουνου, καθώς ο ένας μετά τον άλλον οι δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί μπαίνουν στο «κόκκινο».

Στο νησί της Ιου μεταβαίνουν άμεσα δεκάδες αστυνομικοί –30 αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) καθώς και 10 αστυνομικοί με πολιτικά– με σκοπό τον έλεγχο και την επιτήρηση των μέτρων, που προφανώς δεν εφαρμόζονται.

Ομως το πρόβλημα δεν είναι μόνο η μικρή Ιος. Οπως ανέφερε το πρωί της Πέμπτης η ΕΡΤ1, η Πάρος και η Σαντορίνη είναι επίσης «στο κόκκινο». Είναι χαρακτηριστικό ότι τα υψηλότερα ποσοστά θετικότητας το διάστημα από 19 έως 25 Ιουλίου καταγράφηκαν στην Πάρο (5,51%), στη Μύκονο (4,27%), στην Τήνο (4,20%), στο Ρέθυμνο (3,76%) και στη Θήρα (3,40%).

Σύμφωνα με το kathimerini.gr, η ΕΛ.ΑΣ. και η Πολιτική Προστασία θέτουν σε εφαρμογή σχέδιο εκτάκτου ανάγκης, τόσο σε Ιο όσο και σε Πάρο, για να αποτραπεί πιθανό lockdown λόγω Covid-19, ενώ επιβαρυμένη περιγράφεται και η επιδημιολογική εικόνα της Κρήτης.

Η ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων είναι το πρώτο μέτρο.

Στην Ιο πήραν εντολή να μεταβούν άμεσα 30 αστυνομικοί ΟΠΚΕ, καθώς και αστυνομικοί με πολιτικά από την υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας Αττικής. Το πρόβλημα με το συγκεκριμένο νησί είναι ότι υπάρχουν και περιστατικά που δεν σχετίζονται με τα πρωτόκολλα της Covid-19: όπως ανέφερε το kathimerini.gr έχουν προηγηθεί ο θάνατος, τα ξημερώματα της Κυριακής, μιας 18χρονης, πιθανόν από ναρκωτικά και αλκοόλ, καθώς και ενός 24χρονου Ιρλανδού που, μεθυσμένος, έπεσε από το μπαλκόνι ξενοδοχείου όπου διέμενε. Η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και της Πολιτικής Προστασίας ερευνούν επίσης ένα περίεργο περιστατικό που σημειώθηκε στο νησί, με τις Αρχές να αφαιρούν αρχικά από κέντρο διασκέδασης την άδεια λειτουργίας για μη τήρηση των μέτρων κατά της Covid-19 και τον ιδιοκτήτη του να καταθέτει ένσταση και να παίρνει πίσω την άδειά του μόλις δυόμισι (!) ώρες αργότερα.

Αντίστοιχα μέτρα λαμβάνονται και στην Πάρο, όπου πήραν εντολή να μεταβούν για διενέργεια έκτακτων ελέγχων δύο ομάδες ΟΠΚΕ, συνολικά 30 αστυνομικοί και ακόμα 15 ένστολοι από άλλες υπηρεσίες της ΓΑΔΑ.

Γώγος: Πρόβλημα και στην Τήνο

«Μαζί με την Ιο, τη Μύκονο και την Κρήτη αποτελούν τα νησιά που βρίσκονται στην επιδημιολογικά κρισιμότερη κατάσταση», ανέφεραν πηγές από την Πολιτική Προστασία. Αξίζει να αναφερθεί ότι η Πάρος ήταν «προβληματικό» νησί και πέρυσι το καλοκαίρι και μάλιστα είχαν επιβληθεί αυστηρά περιοριστικά μέτρα λίγο πριν από τον Δεκαπενταύγουστο.

Και εφέτος, εξάλλου, η μεγάλη ανησυχία των ειδικών αφορά τη συγκεκριμένη περίοδο, λόγω των πολλών γιορτών και επειδή στις αναρίθμητες εκδηλώσεις-πανηγύρια συγκεντρώνονται οι οικογένειες (νεότεροι και ηλικιωμένοι) για να γιορτάσουν μαζί.

Υπό αυτό το πρίσμα ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και η παρατήρηση του καθηγητή Παθολογίας Χαράλαμπου Γώγου, ο οποίος μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Πέμπτης, είπε ότι εκτός από την Ιο και την Πάρο «στο κόκκινο είναι και η Τήνος».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...