Τις σχετικές ανακοινώσεις έκανε ο ισπανός πρωθυπουργός | REUTERS/Juan Medina
Επικαιρότητα

Εκτακτα μέτρα και από την Ισπανία για τους βρετανούς τουρίστες

Η ισπανική κυβέρνηση επανέφερε το μέτρο της προσκόμισης αρνητικού PCR τεστ ή πιστοποιητικού εμβολιασμού για όσους έρχονται στις Βαλεαρίδες Νήσους από τη Βρετανία
Protagon Team

Νέα μέτρα πήρε η Ισπανία για τους βρετανούς τουρίστες που καταφθάνουν στη Μαγιόρκα, την Ιμπιζα και τις υπόλοιπες Βαλεαρίδες Νήσους.

Ενώ στις 20 Μαΐου, είχε άρει την υποχρέωση να παρουσιάζουν οι Βρετανοί αρνητικό τεστ PCR, η ισπανική κυβέρνηση επανέφερε αυτό το μέτρο, λόγω της μεγάλης διασποράς της μετάλλαξης Δέλτα.

«Αυτό που πρόκειται να κάνουμε είναι να εφαρμόσουμε στους βρετανούς τουρίστες που πάνε στις Βαλεαρίδες Νήσους τις ίδιες προϋποθέσεις που ισχύουν για τους άλλους ευρωπαίους πολίτες», δήλωσε ο Σάντσεθ στον ραδιοφωνικό σταθμό Cadena SER. «Θα χρειαστούν πλήρη δόση εμβολιασμού ή αρνητικό PCR».

Οι αρχές στη Μαγιόρκα, δημοφιλή παραθεριστικό προορισμό για Ισπανούς και ξένους, ερευνούν την έξαρση του κορονοϊού μεταξύ περισσοτέρων από 600 φοιτητές.

Νωρίτερα, η Πορτογαλία, άλλος ένας δημοφιλής προορισμός για τους Βρετανούς, ανακοίνωσε ότι όλοι οι ανεμβολίαστοι επισκέπτες από τη Βρετανία, θα μπαίνουν υποχρεωτικά σε καραντίνα 14 ημερών.