Ενα από τα κατεστραμμένο οχήματα στην οδό Ζαϊμη | ΙΝΤΙΜΕnews
Επικαιρότητα

Mπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων στα Εξάρχεια

Κλήθηκε και το ΤΕΕΜ για τη φωτιά σε αυτοκίνητα στην οδό Ζαΐμη – πληροφορίες για έκρηξη
Protagon Team

Σε κατάσταση συναγερμού έχει τεθεί η Ελληνική Αστυνομία μετά από μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων στα Εξάρχεια.

Συγκεκριμένα, στις φλόγες τυλίχθηκε ένα ΙΧ στη συμβολή των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Τρικόρφων, τρία αυτοκίνητα στην οδό Ζαΐμη και Αλεξάνδρας και  ένα  ακόμη στην οδό Σολωμού.

Για το περιστατικό  στην οδό Ζαΐμη, κοντά στο Πεδίον του Αρεως. έχει επιληφθεί και κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ).

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής βρίσκονται στο σημείο ενώ όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, υπάρχουν πληροφορίες για έκρηξη σε ένα από τα σταθμευμένα ΙΧ, η οποία στη συνέχεια επεκτάθηκε και σε άλλα.

Στις κλήσεις που έγιναν στην Πυροσβεστική υπήρξαν επίσης αναφορές ότι ακούστηκε ένας δυνατός κρότος σαν έκρηξη.

Χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής, η φωτιά έχει πλέον σβήσει. Εντονη είναι η μυρωδιά καμένου στην περιοχή που έχει αποκλειστεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς σε οχήματα υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Ζαΐμη από το ύψος της Λ. Αλεξάνδρας.

Υπάρχουν πληροφορίες για δύο συλλήψεις αλλοδαπών στην 3ης Σεπτεμβρίου για τις οποίες μάλιστα προηγήθηκε καταδίωξη. Ωστόσο, κατά τις ίδιες πληροφορίες, δεν φαίνεται να σχετίζονται με τους εμπρησμούς. Στο όχημα των συλληφθέντων πάντως, εντοπίστηκε ένα όπλο.