Τα γυμναστήρια πρέπει να τηρούν αυστηρούς κανόνες υγιεινής | Shutterstock
Επικαιρότητα

Εκπληξη! Το υπoυργείο Υγείας σκέφτεται να μην κλείσει τα γυμναστήρια

Ζητάει απλώς προληπτικά μέτρα για την αποφυγή μετάδοσης του κορονοϊού με σκοπό την προστασία της Δημόσιας Υγείας
Protagon Team

Στη λύση των προληπτικών μέτρων υγιεινής και απολύμανσης και όχι σε λουκέτο –παρά τις συστάσεις των ιατρικών συλλόγων– προσανατολίζεται το υπουργείο Υγείας για τα γυμναστήρια.

Οπως έγινε γνωστό το πρωί της Πέμπτης, υπήρξαν οδηγίες αφορούν την ιδιοκτησία, τους προπονητές, την υπηρεσία καθαρισμού, αλλά και τους ίδιους τους ασκούμενους.

Τα προληπτικά μέτρα περιλαμβάνουν αφενός οδηγίες ατομικής υγιεινής και αφετέρου οδηγίες καθαρισμού και απολύμανσης χώρων, επιφανειών και αντικειμένων.

Οι οδηγίες καθαρισμού και απολύμανσης απευθύνονται σε όλο το προσωπικό που εργάζεται στους χώρους των γυμναστηρίων, τους αθλούμενους, αλλά ιδιαίτερα στο προσωπικό παροχής υπηρεσιών καθαριότητας.

Οι oδηγίες
Γενικά προληπτικά μέτρα

Ελεγχος του συστήματος ύδρευσης και αποχέτευσης, ώστε να αποκατασταθούν άμεσα τυχόν βλάβες.

Μέριμνα ώστε οι νιπτήρες στις τουαλέτες και στα αποδυτήρια να διαθέτουν πάντα φιάλη με υγρό σαπούνι και χειροπετσέτες μιας χρήσης, οι οποίες πρέπει να απορρίπτονται σε κάδους που θα είναι δίπλα στους νιπτήρες.

Μέριμνα ώστε όλοι οι κάδοι απορριμμάτων να διαθέτουν ποδοκίνητο καπάκι και να περιέχουν πλαστική σακούλα μιας χρήσης.

Επιμελής και συχνός καθαρισμός των αντικειμένων κοινής χρήσης (π.χ. στρώματα, βάρη, λάστιχα, μπάλες κ.λπ.)

Συνιστάται η αποφυγή συγχρωτισμού στις αθλητικές αίθουσες με τήρηση αποστάσεων κατά το δυνατόν 2 μέτρων μεταξύ των αθλουμένων.