Συγγενείς της γυναίκας τη βγάζουν από το φέρετρο αφού ανακάλυψαν ότι αναπνέει | YouTube
Επικαιρότητα

Εκουαδόρ: Ξύπνησε στην κηδεία της!

Οι συγγενείς της 76χρονης Μπέλα Μοντόγια θρηνούσαν τον θάνατό της όταν ξαφνικά άκουσαν έναν χτύπο μέσα από το φέρετρο. Ερευνα για τις ενέργειες των γιατρών στο νοσοκομείο διέταξε ο υπουργός Υγείας της χώρας
Protagon Team

Οι συγγενείς της 76χρονης Μπέλα Μοντόγια, στο Εκουαδόρ, είχαν συγκεντρωθεί στην ειδική αίθουσα του γραφείου τελετών, όπου βρισκόταν το φέρετρο με τη νεκρή για να την ξεπροβοδίσουν στον κάτω κόσμο.

Ξαφνικά όμως, πέντε ώρες αργότερα, άκουσαν έναν θόρυβο μέσα από το φέρετρο. Στην αρχή νόμιζαν ότι ήταν η φαντασία τους, αλλά όταν επέμενε, κατάλαβαν ότι κάποιος χτυπούσε το ξύλο από μέσα. Ανοιξαν το φέρετρο και με έκπληξή τους είδαν τη γυναίκα αδύναμη και καταπονημένη να παλεύει να πάρει ανάσα.

Αμέσως, κάλεσαν το ασθενοφόρο που τη μετέφερε στη ΜΕΘ του νοσοκομείου, όπου την περασμένη εβδομάδα είχε διαπιστωθεί ο θάνατός της.

Η Μοντόγια είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο μετά από εγκεφαλικό, όπως νόμιζαν οι γιατροί. Ενας από αυτούς ανακοίνωσε την ώρα του θανάτου της, όπως ορίζει το πρωτόκολλο.

Ο υπουργός Υγείας του Εκουαδόρ διέταξε έρευνα για να διαπιστωθεί πώς έπεσαν τόσο έξω οι γιατροί.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο ανέφερε ότι η καρδιά της γυναίκας είχε σταματήσει στο νοσοκομείο και οι προσπάθειες του ιατρικού προσωπικού να την επαναφέρει δεν είχαν αποτέλεσμα.

Ο γιος της, Γκίλμπερ Ροντόλφο Μπαλμπεράν Μοντόγια, είπε στους δημοσιογράφους ότι η μητέρα του είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο στις 9 το πρωί και στις 12 ο γιατρός τού είπε ότι είχε πεθάνει.

Στη συνέχεια, το γραφείο τελετών τοποθέτησε την 76χρονη σε φέρετρο για αρκετές ώρες, μέχρι που οι συγγενείς της τη βρήκαν ζωντανή.

«Προσπαθώ να καταλάβω τι συνέβη. Προσεύχομαι για να βελτιωθεί η υγεία της, τη θέλω ζωντανή δίπλα μου», είπε ο γιος της.