94
Από αριστερά, ο επικεφαλής της Pfizer Αλμπερτ Μπουρλά, ο πρωθυπουργός του Βελγίου Αλεξάντερ ντε Κρου, η επικεφαλής της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και η συνιδρύτρια της BioNTech Οζλέμ Τουρετσί σε εργοστάσιο της Pfizer τον Απρίλιο | John Thys /Pool via REUTERS

Εκλεισε η συμφωνία Κομισιόν – Pfizer για 1,8 δισ. δόσεις εμβολίων

Protagon Team Protagon Team 8 Μαΐου 2021, 14:13
Από αριστερά, ο επικεφαλής της Pfizer Αλμπερτ Μπουρλά, ο πρωθυπουργός του Βελγίου Αλεξάντερ ντε Κρου, η επικεφαλής της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και η συνιδρύτρια της BioNTech Οζλέμ Τουρετσί σε εργοστάσιο της Pfizer τον Απρίλιο
|John Thys /Pool via REUTERS

Εκλεισε η συμφωνία Κομισιόν – Pfizer για 1,8 δισ. δόσεις εμβολίων

Protagon Team Protagon Team 8 Μαΐου 2021, 14:13

Η Κομισιόν ανακοίνωσε το Σάββατο την ολοκλήρωση της συμφωνίας της με την Pfizer/BioNtech για 1,8 δισ. δόσεις εμβολίων για το διάστημα 2021-2023.

«Είμαι χαρούμενη που ανακοινώνω ότι η Κομισιόν μόλις ενέκρινε συμφωνία για 900 εκ. δόσεις (+900 εκ. επιπλέον) με την Pfizer/BioNtech για 2021-2023. Θα ακολουθήσουν κι άλλα συμβόλαια κι άλλες τεχνολογίες εμβολίων» έγραψε η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στο Twitter.

Με δεδομένο ότι για τον εμβολιασμό με το σκεύασμα της Pfizer χρειάζεται δύο δόσεις, η συμφωνία καλύπτει τα 450 εκατ. πολίτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ανεξαρτήτως ηλικίας, για τα επόμενα δύο χρόνια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...