Από την προσαγωγή των συλληφθέντων στον ανακριτή τη Δευτέρα | INTIMEnews
Επικαιρότητα

Εκκωφαντική σιωπή για την αιματηρή ένοπλη συμπλοκή στη Λεωφόρο

Στον ανακριτή οι 67 από τους 74 συλληφθέντες. Την Τετάρτη παίρνουν σειρά οι πέντε ανήλικοι συλληφθέντες. Πέρα όμως από το θετικό της άμεσης κινητοποίησης της ΕΛ.ΑΣ και των συλλήψεων των εμπλεκομένων, τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά...
Protagon Team

Ενώπιον του ανακριτή οδηγήθηκαν οι 67 από τους 74 συλληφθέντες για την αιματηρή συμπλοκή μεταξύ οπαδών του Παναθηναϊκού, έξω από τη Θύρα 13 στο γήπεδο της Λεωφόρου, με έναν εξ αυτών μάλιστα, να τραβάει όπλο και να πυροβολεί.

Την Τετάρτη θα ακολουθήσουν οι πέντε ανήλικοι συλληφθέντες για το επεισόδιο που σημάδεψε τη φιλική αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ Λάρνακας, λίγα μόλις μέτρα μακριά από την έδρα της ΓΑΔΑ.

Σε βάρος όλων των συλληφθέντων, υπενθυμίζεται, ασκήθηκε  ποινική δίωξη για πέντε κακουργήματα και σειρά πλημμελημάτων.

Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί περιλαμβάνει κατηγορίες για :

– Εγκληματική οργάνωση,
– Διατάραξη οικιακής ειρήνης,
– Απόπειρα ανθρωποκτονίας,
– Επικίνδυνες σωματικές βλάβες,
– Φθορά ξένης ιδιοκτησίας,
– Οπλα, βεγγαλικά, ναρκωτικά,
– Παράβαση του νόμου περί αθλητισμού.

Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκε ένας άνδρας στο πόδι που μεταφέρθηκε στο Λαϊκό Νοσοκομείο, ενώ τραύμα από αιχμηρό αντικείμενο στην κοιλιά, έφερε ένας ακόμη από τους εμπλεκόμενους.

Αν και μέχρι στιγμής η αφορμή για την άγρια συμπλοκή παραμένει αδιευκρίνιστη, όλα δείχνουν ότι πρόκειται για ένα ακόμη επεισόδιο στον εν εξελίξει «εμφύλιο» μεταξύ των οργανωμένων του Παναθηναϊκού.

Πέρα από το διαπιστωμένο, ότι η δράση των χούλιγκαν-παραβατικών του κοινού εγκλήματος δεν έχει χρώμα φανέλας, η αιματηρή συμπλοκή της Λεωφόρου το Σάββατο γεννά συγκεκριμένα ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις. Ωστόσο, προς ώρας τουλάχιστον, επικρατεί εκκωφαντική σιωπή για το πώς φτάσαμε σε ένα τόσο σοβαρό επεισόδιο (όπου έγινε μέχρι και χρήση όπλου έξω από γήπεδο), τόσο από την ίδια την ΠΑΕ, αλλά και τον Τύπο εν γένει.

Πόσο «αυτονόητο» είναι για κάποιους να κυκλοφορούν οπλοφόροι έξω από ένα γήπεδο όπως αυτό της Λεωφόρου;

Πώς γίνεται σεσημασμένοι χούλιγκαν -καθώς σύμφωνα με πληροφορίες στην πλειονότητά τους οι συλληφθέντες  έχουν στην πλάτη  ογκώδεις φακέλους για παρελθόντα αδικήματα- να έχουν ακόμη πρόσβαση στο γήπεδο;

Πού πήγαν τα περίφημα μέτρα (ηλεκτρονικό εισιτήριο – ταυτοποίηση φιλάθλων) για την αντιμετώπιση της αθλητικής (sic) βίας στον πρώτο φιλικό αγώνα του Παναθηναϊκού εντός συνόρων;

Οσο για το πώς διαβάζονται (εντός και εκτός εισαγωγικών) στο εξωτερικό τέτοιου είδους επεισόδια στον χώρο του πολύπαθου ελληνικού ποδοσφαίρου (και όχι μόνο) η απάντηση είναι δεδομένη…

Στο σημείο της αιματηρής συμπλοκής εντοπίστηκε τουλάχιστον μία σφαίρα και καδρόνια, ενώ τα αίματα στο πεζοδρόμιο έξω από τη Θύρα 12 ήταν μία ακόμη υπενθύμιση ότι από τη θεωρία μέχρι την εφαρμογή (των μέτρων) ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς.