O υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στην ημερίδα της Πέμπτης | protothema.gr
Επικαιρότητα

Εκκληση Χρυσοχοΐδη: Οι άνω των 60 να εμβολιαστούν κατά της Covid-19

Τα μαθήματα και τα επιτεύγματα απο την περίοδο της πανδημίας. Yποχρέωση της κυβέρνησης η παράδοση στους πολίτες ενός συστήματος υγείας με υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, τόνισε ο υπουργος Υγειας
Protagon Team

Εκκληση σε όλους τους πολίτες άνω των 60 ετών να πάνε να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, απηύθυνε την Πέμπτη από την ημερίδα «Εμβολιασμός και Δημόσια Υγεία: Προκλήσεις και Προοπτικές» του «Ygeiamou», ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και στη συνέχεια αναφέρθηκε στα διδάγματα αλλα και στα επιτεύγματα από την περίοδο της πανδημίας.

«Το μάθημα που πήραμε από την Covid, είναι ότι η επιστήμη μπορεί, έχει εργαλεία να αντιμετωπίσει όλους τους εχθρούς», σημείωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης και μέσα απο μία αναδρομή στα χρόνια της πανδημίας, έφτασε στο εμβολιαστικό πρόγραμμα της χώρας μας, το οποίο και χαρακτήρισε «υποδειγματικό».

Ακολούθως, ο υπουργός Υγείας  αναφέρθηκε στα τρία επιτεύγματα των τελευταίων ετών:  «το πρώτο της δημόσιας Υγείας και το δεύτερο  -όπως χαρκατηρισιτκά ανέφερε, ότι οι Ελληνες απόλαυσαν ένα κράτος που αποδείχθηκε ότι υπηρετεί τους πολίτες άψογα»

Το τρίτο – τόνισε- είναι νίκη της λογικής, που τελικά είναι και «νίκη της Δημοκρατίας καθώς είναι ένα πλαίσιο κοινωνικού συμβολαίου».

Η Υγεια, παρατήρησε ο κ. Χρυσοχοΐδης, αποτέλεσε πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης στην προεκλογική περίοδο, «όχι τυχαία», για να υπογραμμίσει ότι «υποχρέωση της κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας είναι να η παράδοση στους πολίτες ενός συστήματος υγείας με υπηρεσίες υψηλού επιπέδου».