Ο ένας εκ των δύο κατηγορουμένων ενώ οδηγείται στη δικαστική αίθουσα | INTIMEnews
Επικαιρότητα

Εισαγγελέας Μεικτού Ορκωτού: «Δική μου» από την πρώτη στιγμή η υπόθεση Τοπαλούδη και θα είναι για όλη μου τη ζωή

«Καταπέλτης» για τους δύο κατηγορούμενους της άγριας δολοφονίας η εισαγγελέας της έδρας. «Πρέπει να τιμωρηθούν και συγγενείς τους που προσπάθησαν να συγκαλύψουν». Νέο ξέσπασμα από την μητέρα της άτυχης φοιτήτριας
Protagon Team

«Η υπόθεση της Ελένης έγινε από την πρώτη στιγμή “δική μου”, με συγκλόνισε και θα είναι δική μου για όλη μου τη ζωή».

Με τα λόγια αυτά η εισαγγελέας της έδρας στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ξεκίνησε την αγόρευσή της για την υπόθεση της άγριας δολοφονίας της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη, με κατηγορούμενους τον ροδίτη Μανώλη Κούκουρα και τον αλβανικής καταγωγής Αλέξανδρο Λουτσάι.

«Αυτή την υπόθεση της Ελένης – Ελένη θα την λέω εγώ – την παρακολουθούσα από τη στιγμή που έγινε. Αυτή η υπόθεση με συγκλόνισε, την παρακολουθούσα από τη αρχή εκτενώς. Για κάποιο λόγο ανεξήγητο διαισθανόμουν ότι θα είμαι εισαγγελέας της έδρας… Εφεξής θα είναι δική μου και για όλη τη ζωή. Εμαθα ότι ήμουν εγώ η εισαγγελέας και έκτοτε έγινε η δική μου υπόθεση. Δεν πέρασε στιγμή, λεπτό ώρα που να μην με καταδιώκει με την καλή έννοια αυτή η υπόθεση», ανέφερε συγκεκριμένα στην αρχήτης αγόρευσής της η  εισαγγελική λειτουργός, κάνοντας ειδική αναφορά στην αυτονόητη ανάγκη -όπως είπε- να αποκαλυφθεί η αλήθεια στην ποινική δίκη, έτσι ώστε δικαστές και ένορκοι να είναι σε θέση να εκδώσουν την απόφασή τους.

«Οταν ένας δικαστής έχει διαβάσει πολύ καλά μια υπόθεση και επειδή πολλά ακούστηκαν ότι θα λήξει το 18μηνο, έλεγα αφήστε με να κάνω τη δουλειά μου. Ακουσα τη φωνή της μητέρας, που έλεγε “θέλω να μάθω τι έγινε”. Εγώ παιδιά δεν έχω, έχω όμως δικογραφίες για παιδιά. Συγκλίνουμε σε αυτό. Και εγώ θέλω να βγει η αλήθεια. Και είπα εδώ ότι θα βγει η αλήθεια. Ακουσα ότι δεν θα μάθουμε ποτέ την αλήθεια. Εξεπλάγην. Γιατί αυτό κάνουμε εμείς εδώ τόσο καιρό. Η αλήθεια έχει βγει. Η αλήθεια βοά. Έχει ακουστεί, έχει χιλιοειπωθεί. Από την αρχή δεν αφήνουμε να πέσει κάτω. Είναι προσβολή να λένε ότι δεν έχει βγει η αλήθεια. Θα σας την ξαναπώ λοιπόν την αλήθεια», υπογράμμισε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας πριν αναφερθεί στους δύο κατηγορούμενους και τη στάση που έχουν τηρήσει κατά τη διάρκεια της δίκης (ρίχνοντας το φταίξιμο ο ένας στον άλλον):

« Δεν είχα την τιμή να γνωρίσω την Ελένη, όμως θα είναι εφεξής κομμάτι της ζωής μου. Μη φανταστείτε ότι η δίκη τελειώνει και εμείς βγάζουμε από πάνω μας τα πάντα, όπως έκαναν αυτοί οι δυο τύποι».

Οπως υπογράμμισε, οι δύο κατηγορούμενοι είχαν κάνει το ίδιο έγκλημα πολλές φορές, με παρόμοιο τρόπο, ενώ προανήγγειλε πως θα ζητήσει να διωχθούν και κάποιοι από τους συγγενείς τους «που ψευδομαρτύρησαν, η προσπάθησαν να συσκοτίσουν το έγκλημα».

«Η Δικαιοσύνη βλέπει πολύ καλά και στο σκοτάδι. Το σκοτάδι που οι κατηγορούμενοι μαζί με τους συγγενείς τους προσπάθησαν να ρίξουν στην υπόθεση. Αυτοί που πρέπει να τιμωρηθούν θα τιμωρηθούν και δεν είναι μόνο οι κατηγορούμενοι», ανέφερε με νόημα.

«Το είχαν κάνει πολλές φορές. Εκαναν εγκλήματα με τον ίδιο τρόπο λειτουργίας. Κατ’επαγγελμα, κατά συρροή, πείτε το όπως θέλετε. Ο δευτερος (σ.σ. ο Λουτσάι) ήταν το “δόλωμα”. Ο άλλος (σ.σ. ο Κούκουρας) ήταν ο πλούσιος. Εχει το αγγελικό πρόσωπο. Μπαίνει μπροστά, βρίσκει τα κοριτσια. Τη στόχευσε την Ελένη, δεν έγινε τυχαία. Διάλεγαν ευάλωτα κορίτσια και η Ελένη ήταν ευάλωτη εκείνη τη στιγμή», υποστήριξε η εισαγγελέας.

Στη συνέχεια η απευθύνθηκε στην μητέρα της Ελένης που την παρακολουθούσε, λέγοντας: «Πρέπει να είστε υγιής, να ζήσετε γιατί έχετε και άλλο παιδί, να μου κάνετε τη χάρη».

«Εγώ ζω με αυτήν την κοπέλα. Εγώ παιδιά δεν έχω. Εχω όμως δικογραφίες με παιδιά.. θέλω και εγώ να βγει η αλήθεια. Αυτό που απηχεί καλύτερα την αλήθεια  που θέλετε να ακούσετε, είναι ότι το παιδί σας ήχθη ως πρόβατο επί σφαγή και ως αμνός άμωμος. Ας επικρατήσει Δικαιοσύνη και ας χαθεί ο κόσμος όλος. Αυτό εκφράζει την εισαγγελέας της έδρας. Δεν με ενδιαφέρει όσο και αν πιέζανε – αν πιέζανε – ας χαλάσει ο κόσμος όλος, ας γκρεμιστεί αλλά ας επικρατήσει η Δικαιοσύνη», ήταν μία ακόμη χαρακτηριστική αναφορά της.

Κατά την αγόρευσή της η εισαγγελάς σημείωσε πως  όλα τα δικαιώματα των κατηγορουμένων τηρήθηκαν κατά τη διάρκεια της δίκης – «μόνο ξενοδοχείο δεν το κάναμε», σχολίασε δηκτικά – απαντώντας έτσι σε σχετικές δηλώσεις – αιτιάσεις της υπεράσπισης.

Αναφορά έκανε επίσης σε πλημμέλειες της ανάκρισης λέγοντας ότι θα πρέπει να υπήρχαν και άλλες δικογραφίες βιασμού ενώπιον του δικαστηρίου, ενώ χαρακτήρισε μεγάλη τύχη για τη διαλεύκανση της υπόθεσης το γεγονός ότι ανέλαβε το Λιμενικό Σώμα εξαρχής και ο επικεφαλής του Θωμάς Ζόβας.  Κατήγγειλε μάλιστα, προσπάθειες ώστε η υπόθεση να φύγει από τα χέρια του.

«Δεν θέλω να υπονοήσω -είπε- ότι ο επιφανής πατέρας του Ροδίτη έβαλε λυτούς και δεμένους για να σώσουν το παιδί του….».

Το ξέσπασμα της μητέρας

Η μητέρα της Ελένης δεν άντεξε και πάλι και ξέσπασε ζητώντας από τους δυο νεαρούς κατηγορούμενους να την κοιτάξουν επιτέλους στα μάτια.

«Τα πρόσωπα σας γιατί δεν τα δείχνετε και τα έχετε κατεβασμένα. Εριξες το σώμα του παιδιού μου για να εξαφανιστεί ανανδροι. Φτάνουν τα ψεματα!» φώναξε προς το μέρος τους κατά τη διάρκεια της σημερινής διαδικασίας.