Ο πατήρ Αντώνιος βγήκε να μιλήσει και στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στο Μega (o οποίος συνηθίζει να δίνει βήμα σε αρνητές μάσκας και λοιπούς «θεωρητικούς» της «διεθνούς συνωμοσίας» του κορονοϊού) | YouTube
Επικαιρότητα

Εισαγγελέας για την «ιερά φωνή» των απανταχού συνωμοσιολόγων, αρχιμανδρίτη Αντώνιο

Στο κήρυγμά του είχε καταγγείλει δωροδοκία συγγενών θυμάτων του κορονοϊού, προκειμένου να δηλώσουν ψευδώς ότι οι άνθρωποί τους πέθαναν όντως από COVID-19, ενώ μεταξύ των αναθεμάτων για τις μάσκες και το «ύποπτο» εμβόλιο, είχε ξεχωρίσει ο χαρακτηρισμός του πρόσφατου σεισμού στη Σάμο ως «θεϊκή παρέμβαση»
Protagon Team

Από τον ιερό ναό του Αγίου Αθανασίου στη Θεσσαλονίκη, ο αρχιμανδρίτης Αντώνιος βγήκε να μοιραστεί τη δική του θεωρία-πόρισμα για τον κορονοϊό και το σχέδιο που εξυφαίνεται με πρόσχημα την υγειονομική κρίση. Κύριο σημείο της επιχειρηματολογίας του; Οτι οι συγγενείς θανόντων δωροδοκήθηκαν για να δηλώσουν ψευδώς ότι οι άνθρωποί τους πέθαναν από κορονοϊό, έτσι ώστε να αυξηθεί τεχνητά ο αριθμός των κρουσμάτων από τον «διαβολοϊό», όπως αποκάλεσε τον νέο κορονοϊό.

Από το κήρυγμά του δεν θα μπορούσε να λείψει το δριμύ κατηγορώ κατά της μάσκας και του εμβολίου που αποτελεί δημιούργημα «σκοτεινών» οικονομικών συμφερόντων.

«Μας λένε ότι οι μάσκες προστατεύουν. Δεν προστατεύουν οι μάσκες τους άλλους, τους προστατεύει η προσευχή. Ήδη μας λένε ότι πρέπει να κάνουμε το εμβόλιο. Είναι 7 δισ. ο πληθυσμός, φαντάζεστε τι λεφτά θα πάρουν κάποιοι για το εμβόλιο;» διερωτήθηκε απευθυνόμενος στο ποίμνιό του.

Ομοίως, σκληρός και αδυσώπητος εμφανίστηκε και για το κλείσιμο των εκκλησιών:

«Ούτε οι ναζί, ούτε ο Στάλιν δεν τόλμησε να κλείσει τους ναούς. Ο ιός είναι διαβολικός. Αυτό που ζούμε δεν είναι ιατρική κατάσταση, ακόμα και οι γιατροί έχουν χωριστεί σε στρατόπεδα. Πού είναι η θρησκευτική ελευθερία που αναφέρει το Σύνταγμα;»

Και πηγαίνοντας ένα βήμα πιο πέρα από τις «γνωστές» θεωρίες συνωμοσίας, έφθασε στο σημείο να χαρακτηρίσει θεϊκή παρέμβαση τον πρόσφατο σεισμό στη Σάμο που στοίχισε τη ζωή δύο παιδιών στο νησί και δεκάδων ανθρώπων στη γείτονα Τουρκία.

«Ο Θεός να μας δώσει μία διέξοδο, γιατί παρ’ όλο που φτάσαμε στο σημείο αυτό, πιστεύω με μία παρέμβαση δική Του θεϊκή, και είδατε τι έγινε τώρα με τον σεισμό στη Σάμο. Ε, άμα θέλετε τέτοια παρέμβαση άνωθεν θα την έχουμε», αναφώνησε ενώπιον των πιστών.

Τα ίδια –και χειρότερα– βγήκε να υποστηρίξει και στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στο Μega (o οποίος συνηθίζει να δίνει βήμα σε αρνητές μάσκας και λοιπούς «θεωρητικούς» της «διεθνούς συνωμοσίας» του κορονοϊού), επικαλούμενος μάλιστα την επιστημονική του ιδιότητα (σ.σ. o ίδιος δήλωσε ψυχίατρος). Δεν θέλησε ωστόσο να διευκρινίσει πού στηρίζει τις καταγγελίες του, ισχυριζόμενος ότι δεν μπορεί να αποκαλύψει όσα ακούει στην εξομολόγηση!

Οι απίστευτοι και παντελώς ανυπόστατοι ισχυρισμοί του αρχιμανδρίτη, που όπως ήταν επόμενο έγιναν «σημαία» από τους οπαδούς των εν λόγω θεωριών, προκάλεσαν όμως την παρέμβαση  Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης στη βάση του άρθρου 183 του Ποινικού Κώδικα (διέγερση σε ανυπακοή).

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, έδωσε εντολή στον εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης, Ηλία Δαγκλή, να παραγγείλει τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για να διαπιστωθεί εάν τελέστηκαν αξιόποινες πράξεις.

Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία, η έρευνα κινείται σε δύο κατευθύνσεις, αφενός για τους ισχυρισμούς του ιερέα ότι συγγενείς θανόντων δωροδοκήθηκαν για να δηλώσουν ως αιτία θανάτου τον κορονοϊό και αφετέρου για τις αναφορές του στην αναγκαιότητα της χρήσης μάσκας και των λοιπών μέτρων προστασίας (ειδικά αυτών που συνδέονται με τη λειτουργία των ιερών ναών).

Ειδικά σε ό,τι αφορά το πρώτο σκέλος της εισαγγελικής έρευνας, ο αρχιμανδρίτης καλείται να κατονομάσει συγκεκριμένα πρόσωπα αναφορικά με τις «μαρτυρίες» που επικαλέστηκε.

Οσον αφορά τα αδικήματα που διερευνώνται, περιλαμβάνονται αυτά της ψευδούς βεβαίωσης και της ψευδούς ιατρικής πιστοποίησης (λόγω του ισχυρισμού ότι είναι ιατρός), της συνέργειας σε δωροδοκία, όπως επίσης η πράξη της διέγερσης σε ανυπακοή, όπως προβλέπεται από το σχετικό άρθρο του Ποινικού Κώδικα για όσους προκαλούν δημόσια σε ανυπακοή εφαρμογής των νόμων.

Την έρευνα καλείται να φέρει εις πέρας η αρμόδια αστυνομική Αρχή.