Ο καθηγητής Φαρμακολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Δημήτρης Κούβελας | YouTube
Επικαιρότητα

Εισαγγελέας για Κούβελα και την απόπειρα σύνδεσης του ισχαιμικού επεισοδίου Χαρδαλιά με το εμβόλιο

Διετάχθη προκαταρκτική έρευνα, για να διερευνηθεί εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων από τον καθηγητή Φαρμακολογίας του ΑΠΘ
Protagon Team

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκάλεσε ο ισχυρισμός του  καθηγητή Φαρμακολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Δημήτρη Κούβελα, ότι το ισχαιμικό επεισόδιο που υπέστη προ δύο εβδομάδων ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, συνδέεται με τον εμβολιασμό του (ήταν δηλ. παρενέργεια του εμβολίου κατά της Covid-19!).

Η εξ αποστάσεως «διάγνωση» Κούβελα (δείτε τη σχετική του ανάρτηση πάνω) για την περιπέτεια που είχε ο κ. Χαρδαλιάς με την υγεία του, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από άλλους καθηγητές και μέλη της επιστημονικής κοινότητας εν γένει (όπως αυτή του καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Αχιλλέα Γραβάνη / δείτε τη κάτω).

Κατόπιν τούτων και με βάση σχετικά δημοσιεύματα, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, προκειμένου να διερευνηθεί εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Η έρευνα ανατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.