Επικαιρότητα

Εγκυος με βαριά λοίμωξη Covid-19 γέννησε υγιέστατο κοριτσάκι στο «Αττικόν»

Η μητέρα εισήχθη στην κλινική στις 30 εβδομάδες κύησης με ήπια συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού συστήματος και φαινόμενα πρόωρου τοκετού. Διαπιστώθηκε πως ήταν θετική στον κορονοϊό SARS-CoV-2 και μεταφέρθηκε στην κλινική Covid-19 του νοσοκομείου
Protagon Team

Eνα υγιέστατο κοριτσάκι, βάρους 1.590 γραμμαρίων, έφερε στον κόσμο στη Γ’ Μαιευτική Κλινική του ΕΚΠΑ στο Νοσοκομείο «Αττικόν», έπειτα από 32 εβδομάδες κύησης, ασθενής με σοβαρή λοίμωξη Covid-19, αναπνευστική ανεπάρκεια, αιματολογικές διαταραχές και ήπια καρδιακή ανεπάρκεια.

Η μητέρα εισήχθη στην κλινική στις 30 εβδομάδες κύησης, διότι εμφάνισε ήπια συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού συστήματος και φαινόμενα πρόωρου τοκετού. Κατά την εισαγωγή της διαπιστώθηκε ότι είχε RT-PCR θετική για τον κορονοϊό SARS-CoV-2 και μεταφέρθηκε στην κλινική Covid-19 του νοσοκομείου.

Εγινε προσπάθεια αναστολής του πρόωρου τοκετού και χορήγηση κορτικοστεροειδών, όμως η κατάσταση της επιδεινώθηκε ραγδαία έπειτα από μία εβδομάδα νοσηλείας.

Λόγω της καρδιοαναπνευστικής επιδείνωσης της γυναίκας, την Παρασκευή έγινε καισαρική τομή.

Η κατάσταση της μητέρας είναι βελτιωμένη, ενώ αναμένεται και ο εργαστηριακός έλεγχος του νεογνού.

Από την έναρξη της πανδημίας μέχρι σήμερα έχουν γεννήσει επιτυχώς στη Γ’ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική, του ΕΚΠΑ στο «Αττικόν», 19 γυναίκες θετικές στον κορονοϊό SARS-CoV-2.