Αφγανοί πολίτες επιβιβάζονται σε Ιταλικό πολεμικό αεροσκάφος στο αεροδρόμιο της Καμπούλ | Italian Ministry of Defence/Handout via REUTERS
Επικαιρότητα

Εγκλωβισμένοι στην Καμπούλ 118 αφγανοί φοιτητές πανεπιστημίου της Ρώμης

Πρόκειται για 81 γυναίκες και 37 άντρες που δεν κατάφεραν να φτάσουν στο αεροδρόμιο για να τους παραλάβει το τελευταίο αεροσκάφος της ιταλικής αεροπορίας. Προσπάθειες να διαφύγουν μέσω Πακιστάν
Protagon Team

Η ιταλική Πολεμική Αεροπορία ολοκλήρωσε το Σάββατο την αερογέφυρα για την μεταφορά αφγανών προσφύγων και ιταλών πολιτών από την Καμπούλ στην Ρώμη αλλά ο ιταλικός Τύπος αποκάλυψε ότι 118 αφγανοί νέοι που έχουν εγγραφεί στο πανεπιστήμιο της Ρώμης La Sapienza, δεν μπόρεσαν να αναχωρήσουν από την αφγανική πρωτεύουσα.

Στους φοιτητές αυτούς συμπεριλαμβάνονται και 81 αφγανές φοιτήτριες.

Τα ονόματα των φοιτητών περιλαμβάνονται στον επίσημο κατάλογο του ιταλικού υπουργείου Αμυνας, αλλά εξαιτίας της βομβιστικής επίθεσης που πραγματοποιήθηκε πριν από τρεις ημέρες στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, δεν μπόρεσαν να εισέλθουν στον εσωτερικό χώρο του αερολιμένα.

Οι ιταλικές αρχές, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, θα δραστηριοποιηθούν με κάθε τρόπο, για να εξασφαλισθεί η ακεραιότητα των φοιτητών αυτών με στόχο να μπορέσουν να εγκαταλείψουν την χώρα μεταβαίνοντας -ενδεχομένως- οδικώς στο Πακιστάν.