Ο δολοφόνος της Καρολάιν Κράουτς κατά τη μεταγωγή του στο δικαστήριο | INTIMEnews
Επικαιρότητα

Εγκλημα στα Γλυκά Νερά: Ελεγε «Καρολάιν αγάπη μου» ο Αναγνωστόπουλος, αλλά δεν ήταν καλός ηθοποιός

«Δεν ήθελα να το δεχτώ ούτε εγώ, ότι το έκανε αυτός - έβρισα μέχρι και τον σύνοδο μου που μου είπε αμέσως "αυτός το έκανε"», κατέθεσε στο Εφετείο ο αστυνομικός Χρήστος Βαρδίκος που πήρε στην αγκαλιά του το μωρό της 20χρονης μητέρας, λίγα λεπτά μετά τη δολοφονία της από τον ίδιο τον σύζυγό της. Δίνω Πανελλήνιες, μη βάλετε δικάσιμους τότε, είπε στο δικαστήριο ο 35χρονος πιλότος
Protagon Team

Με την κατάθεση του αστυνομικού Χρήστου Βαρδίκου που μπήκε πρώτος στο σπίτι του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου και της Καρολάιν Κράουτς στα Γλυκά Νερά στις 11 Μαΐου 2021, ξεκίνησε η ακροαματική διαδικασία στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο για τη δολοφονία της 20χρονης μητέρας από τον 35χρονο σήμερα πιλότο.

Πέρα από όσα αντίκρισε στο δωμάτιο όπου ο Αναγνωστόπουλος σκότωσε την Καραλάιν, ο μάρτυρας αναφέρθηκε εκτενώς στη σκηνοθεσία του εγκλήματος και στις αντιδράσεις του κατηγορούμενου όταν τον έλυσαν οι αστυνομικοί (βάσει της εν λόγω σκηνοθεσίας τον είχαν δέσει οι υποτιθέμενοι εισβολείς στο σπίτι των Γλυκών Νερών).

«Μας έκανε εντύπωση η ψυχραιμία του… υπήρχε μία πραότητα», περιέγραψε, αλλά «δεν ήταν καλός ηθοποιός». «Μόλις κατεβήκαμε κάτω, ο βοηθός μου, είπε: “Αυτός το έκανε”. Και αυτό το αναφέραμε μάλιστα», υποστήριξε ο αστυνομικός που δήλωσε σοκαρισμένος από την εικόνα του μωρού δίπλα στη νεκρή μητέρα του. «Δεν μπορούσα ούτε να διαβιβάσω στον ασύρματο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Υπηρετούσα τότε στην Αμεση Δράση. Γύρω στις 6.15 το πρωί λάβαμε σήμα για άτομο που καλεί σε βοήθεια», άρχισε την κατάθεσή του ο μάρτυρας. «Φτάσαμε άμεσα στο σημείο γιατί ήμασταν κοντά. Είδαμε μια γειτόνισσα που κράταγε ένα τηλέφωνο και το έχει σε ανοιχτή ακρόαση. Ακούσαμε μια ανδρική φωνή που φώναζε πνιχτά “βοήθεια μιας σκοτώνουν”. Μας πήγε η γειτόνισσα στη πίσω πλευρά του σπιτιού και εκεί ήταν ένα παράθυρο που σαν πρώτη εικόνα φαίνονταν να ήταν παραβιασμένο. Όταν είδαμε ότι υπάρχει πιθανή διάρρηξη ενημερώσαμε το κέντρο και ήρθαν ενισχύσεις. Συνολικά ήμασταν στο σημείο πέντε αστυνομικοί. Μπήκαμε στο σπίτι οι τέσσερις. Στο υπόγειο δεν υπήρχε τίποτα ήταν όλα εντάξει. Ανεβήκαμε στο ισόγειο όπου ήταν η κουζίνα και το σαλόνι. Ανεβαίνοντας είδα ένα περιφραγμένο χώρο για κατοικίδια και εκεί υπήρχαν κόπρανα ζώου. Μετά στην αρχή του ισογείου είδαμε το σκυλάκι νεκρό στη κουπαστή της σκάλας. Ανεβήκαμε στη σοφίτα και είδαμε μισάνοιχτη την πόρτα. Υπήρχε ένα κρεβάτι διπλό. Εκεί ήταν ξαπλωμένη μπρούμυτα με το κεφάλι κάτω η γυναίκα. Φαίνονταν ότι ήταν νεκρή. Αριστερά δεμένος σε χέρια και πόδια ήταν ο κατηγορούμενος. Το στόμα και τα ματιά του ήταν κλειστά με καφέ ταινία».

Πρόεδρος: Υπήρχε και το παιδί;

Μάρτυρας: Ναι, πάνω στο κρεβάτι με τα χέρια του στη μητέρα του. Ήταν μωρό, δεν έκλαιγε όταν μπήκαμε εμείς. Γύρισε και μας κοίταξε.

Πρόεδρος: Το θύμα σε τι κατάσταση ήταν;

Μάρτυρας: Πισθάγκωνα δεμένο με ένα ύφασμα και επίσης δεμένο στο λαιμό με ύφασμα τύπου ότι την έχουν στραγγαλίσει.

Πρόεδρος: Μετά τι έγινε;

Μάρτυρας: Πήρα το μωρό στην αγκαλιά. Οι συνάδελφοι μου έλυσαν τον κατηγορούμενο, ο οποίος κάθισε στο κρεβάτι και άρχισε να σκουντάει τη νεκρή λέγοντας της “Καρολάιν αγάπη μου”. Του είπαμε να απομακρυνθεί, γιατί ήταν σκηνή εγκλήματος. Ζήτησε το μωρό του το έδωσα. Αρχισε μετά να κάνει κάποιες κινήσεις λίγο άγαρμπες …Σαν να θρηνούσε έχοντας το μωρό αγκαλιά. Του το πήραμε ευγενικά και του είπαμε να φύγουμε γιατί ήταν σκηνή εγκλήματος. Μας είπε ότι τους λήστεψαν τρεις άνδρες με πιστόλια.

Πρόεδρος: Ηταν σφιχτά δεμένος ο κατηγορούμενος;

Μάρτυρας: Απ΄ ότι ενημερώθηκα απ’ τον συνάδελφο που τον έλυσε, η ταινία στο λαιμό ήταν σφιχτά από τη μύτη και πάνω ήταν χαλαρά. Κατεβαίνοντας είδαμε το ζώο κρεμασμένο εκεί. Δεν υπήρξε καμία αντίδραση του κατηγορουμένου. Σαν να μην το είδε. Πέρασε και δεν ακούμπησε που λέμε.

Πρόεδρος: Από τη στιγμή που βγήκατε έξω τι έγινε;

Μάρτυρας: Εκεί άρχισαν πολλά περίεργα. Είδαμε ότι δεν υπήρχε ίχνος παραβίασης στο παράθυρο, ήταν απλά βγαλμένο. Μας έκανε εντύπωση η ψυχραιμία του. Υπήρχε μια πραότητα… Του έλεγα να πάρει κάποιον συγγενή του να πάρει το μωρό για εξετάσεις και μου έλεγε «όχι ακόμη θα πάρω σε λίγο». Από δική μου προτροπή του έδωσα το κινητό μου να πάρει τηλέφωνο τους γονείς του. Επέμενε ότι πήρε τηλέφωνο εκείνες τις στιγμές με τη μύτη.

Πρόεδρος: Τι εκδοχή σας έδωσε για τον θάνατο της συζύγου του;

Μάρτυρας: Μας έλεγε ότι επειδή τον δέσανε στο λαιμό ότι λιποθυμούσε και ξυπνούσε και δεν είδε πως έγινε και πως δεν ήξερε ότι ήταν νεκρή.

Πρόεδρος: Δηλαδή, η εντύπωση που σας έδωσε ήταν ότι ήταν σε πανικό;

Μάρτυρας: Ναι. Ότι ήταν σε πανικό, ότι τους είχαν ληστέψει και ότι δεν ήξερε ότι η γυναίκα του ήταν νεκρή. Μόλις κατεβήκαμε κάτω ο βοηθός μου είπε: «Αυτός το έκανε». Και αυτό το αναφέραμε μάλιστα.

Σοκαρίστηκα με την εικόνα του παιδιού. Δεν μπορούσα ούτε να διαβιβάσω στον ασύρματο. Ο κατηγορούμενος είχε μια συμπεριφορά που δεν ταίριαζε με τη στιγμή.

Επαναλαμβάνοντας ότι ο Αναγνωστόπουλος δεν ήταν καλός ηθοποιός και ότι τον εξέπληξε η ψυχραιμία του, ο κ. Βαρδίκος είπε ακόμη στην κατάθεσή του:

«Δεν ήθελα να το δεχτώ ούτε εγώ, ότι το έκανε αυτός. Εκείνη τη στιγμή έβρισα το σύνοδο μου που είπε ότι “αυτός το έκανε”..».

«Ούτε για το μωρό δεν ρώτησε», μετέφερε για τις αντιδράσεις τις πρώτες εκείνες στιγμές μετά την είσοδο των αστυνομικών στο σπίτι των Γλυκών Νερών

Πολιτική Αγωγή: Της έλεγε είσαι καλά αγάπη μου, ενώ ήταν νεκρή; Τι λέει σε εσάς αυτό;

Μάρτυρας: Σε μένα τι λέει; Ας μη το πω καλύτερα εδώ στο δικαστήριο, ας τα πουν οι ειδικοί.

Υπεράσπιση: Είδατε ένα καλά σκηνοθετημένο σκηνικό μέσα στο σπίτι ή πρόχειρο;

Μάρτυρας: Ήταν σκηνοθετημένο. Μπορεί να υπήρχε προχειρότητα, έλλειψη εμπειρίας. Δε θα πω αν ήταν καλά ή κακά, θα πω ότι ήταν κούτα, χαζά σκηνοθετημένο.

Ο δεύτερος αστυνομικός Κλεάνθης Αντωνόπουλος που είχε σπεύσει μαζί με τον κ. Βαρδίκο στην μεζονέτα του ζευγαριού στα Γλυκά Νερά κατέθεσε μεταξύ άλλων: «..Ανεβήκαμε πάνω και βλέπω το σκυλί κρεμασμένο, το λέω και μου σηκώνεται η τρίχα. Ακούσαμε μια πνιχτή φωνή να καλεί σε βοήθεια. Ακούγονταν σαν μεγάλος άνθρωπος. Μπαίνοντας στη σοφίτα βλέπω το μωρό να με κοιτάει στα μάτια με ηρεμία. Ακούμπαγε τα χέρια του πάνω στο άψυχο σώμα της μητέρας του. Μου έκανε εντύπωση πως το αφήσανε στο κρεβάτι και πως 2,5 ώρες μετά δεν είχε πέσει από αυτό. Είδα τον κατηγορούμενο δεμένο με σπάγκο και ταινία. Ζήτησα ένα μαχαίρι και άρχισα να τον λύνω..».

Ο μάρτυρας σημείωσε μάλιστα ότι ο δράστης είχε βάλει τη μονωτική ταινία ανάποδα, «όχι με την κόλλα στα μάτια, ανάποδα. Προφανώς για να μη κάνει ζημιά στα μάτια».

«Το δέσιμο στα χέρια και τα πόδια είχε μια χαλαρότητα. Με το που σηκώνεται πηγαίνει στη γυναίκα του την ακουμπάει στον ώμο και λέει “αγάπη μου”, αν θυμάμαι καλά.. Ήταν παγωμένη. Ήταν πρόχειρα δεμένη με ένα ρούχο. Μου έκανε και αυτό εντύπωση, πως το θύμα ήταν δεμένο με ρούχο και ο κατηγορούμενος με σπάγκο. Ο κατηγορούμενος πήγε μια φορά στο θύμα και μετά δεν ασχολήθηκε άλλο, καθόλου. Όταν ο συνάδελφός μου του είπε “τελείωσε” δεν είχε καμία αντίδραση. Μας έλεγε ότι μπήκαν τρεις με όπλο. Μας περιέγραψε και τη μάρκα του όπλου, κάτι που -όπως επεσήμανε- στα 20 χρόνια που υπηρετώ αυτό δεν έχει γίνει ποτέ. Μας είπε ότι εκείνον δεν τον σκότωσαν, γιατί ήταν ψύχραιμος και ότι η Καρολάιν φώναζε και προσπαθούσε να αντισταθεί. Δεν είπε μια φορά “καταστράφηκα, τι έπαθα;”. Εγώ είπα και στο Ανθρωποκτονιών όταν πήγα να καταθέσω, ότι αυτός το έχει κάνει», προσθεσε στην περιγραφή του ο μάρτυρας, επιμένοντας για τον χρόνο που μεσολάβησε μέχρι την ομολογία (και σύλληψη) του Αναγνωστόπουλου, ότι τότε το Ανθρωποκτονιών δεν είχε αποδείξεις.

«Μου είπαν “καλύτερα ένας ένοχος έξω, παρά ένας αθώος στη φυλακή”», ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του.

Ο στόχος του Αναγνωστόπουλου

Μετά από τρεις διακοπές η δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου που σε πρώτο βαθμό έχει καταδικαστεί σε ισόβια και επιπλέον 11,6 χρόνια κάθειρξης, για τη δολοφονία της συζύγου του, Καρολάιν Κράουτς και τη θανάτωση του κουταβιού τους, ξεκίνησε  με την υπεράσπιση να δηλώνει για πρώτη φορά ότι θέλει να εξετάσει έξι μάρτυρες υπεράσπισης ,μεταξύ των οποίων και οι γονείς του καταδικασθέντος, οι οποίοι στην πρώτη δίκη δεν είχαν παραβρεθεί στο δικαστήριο.

Στόχος του Αναγνωστόπουλου και του συνηγόρου του,  Αλέξανδρου Παπαϊωαννίδη, να πετύχουν μια ευμενέστερη απόφαση από αυτήν που εξέδωσε ομόφωνα πριν από έναν χρόνο το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, αρνούμενο τον ισχυρισμό του πιλότου ότι το αποτρόπαιο έγκλημα ήταν αποτέλεσμα βρασμού, ψυχικής έντασης και ότι δεν υπήρξε προσχεδιασμός.

Εξού και δήλωση του κατηγορουμένου (ο οποίος δήλωσε «έγγαμος χήρος και πατέρας ενός ανηλίκου») για την κατηγορία που του αποδίδεται:

«Αποδέχομαι τις κατηγορίες, αλλά όχι όπως περιγράφονται στο σκεπτικό της πρωτόδικης απόφασης. Υπάρχει σφάλμα. Για τις πράξεις αυτές ντρέπομαι και σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να βλάψω τη σύζυγό μου. Δεν είχα κανένα όφελος. Ό,τι αγαπούσα χάθηκε εκείνη την ημέρα. Ντρέπομαι για εκείνη τη στιγμή και μισώ τον εαυτό μου. Ζητώ από όλους ένα μεγάλο συγγνώμη» είπε ο πιλότος ,όταν ρωτήθηκε για τη θέση του έναντι της κατηγορίας.

Επιπλέον, ο κατηγορούμενος έχει ζητήσει να μην δοθούν από το ΜΟΕ δικάσιμοι τις ημέρες των Πανελληνίων, καθώς συμμετέχει ο ίδιος στις εξετάσεις με στόχο την εισαγωγή του, σύμφωνα με πληροφορίες, στη Νομική Σχολή.