Αεροσκάφη της Lufthansa στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης | REUTERS/Kai Pfaffenbach
Επικαιρότητα

Εγγύηση «επιστροφής στην πατρίδα» θα προσφέρει η Lufthansa

Οχι μόνο να πάει, αλλά να φέρει κιόλας τους ταξιδιώτες στη Γερμανία αν υπάρξει πρόβλημα λόγω κορονοϊού, υπόσχεται η αεροπορική εταιρεία
Protagon Team

Μια πολύ ιδιαίτερη διευκόλυνση για τους ταξιδιώτες της ετοιμάζεται να προσφέρει η Lufthansa, ειδικά αυτούς που θα βρεθούν αντιμέτωποι με μέτρα στις χώρες προορισμού λόγω του κορονοϊού.

Η γερμανική αεροπορική εταιρεία -που επλήγη από την πανδημία και θα λάβει ενίσχυση υπό όρους – θα προσφέρει «εγγυημένη επιστροφή στην πατρίδα» για όσους πετάξουν μαζί της.

Ο διευθύνων σύμβουλος Κάρστεν Σπορ εξηγησε στην Frankfurter Allgemeine Zeitung περί τίνος πρόκειται: «Θα φέρουμε πίσω όποιον θέλει να γυρίσει στη Γερμανία, είτε επειδή δεν θα τους επιτραπεί η είσοδος λόγω πυρετού, είτε γιατί εκεί (δηλ. στη ξένη χώρα) πρέπει να μπουν σε καραντίνα, είτε γιατί εκεί υπάρχει ξέσπασμα της ασθένειας».

Επιπλέον, ο Σπορ διαβεβαίωσε ότι το προσωπικό παίρνει τα μέτρα του καθώς οι μάσκες είναι υποχρεωτικές στο αεροσκάφος. Η εταιρεία δεν κατέγραψε ούτε ένα περιστατικό μόλυνσης μέσα σε πτήση χάρη στα αποτελεσματικά φίλτρα στα κλιματιστικά συστήματα.

Η γερμανική κυβέρνηση, ανέφερε το Politico, είχε προειδοποιήσει ότι δεν θα ναυλώσει πτήσεις για τον επαναπατρισμό τουριστών, όπως είχε κάνει κατά τις πρώτες ημέρες της πανδημίας.