Ο Κωνσταντίνος Κόρκας συνομιλεί με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατά το πρόσφατο ταξίδι της Προέδρου της Δημοκρατίας στα Δωδεκάνησα | ΙΝΤΙΜΕ / ΓΤ ΠτΔ / ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ
Επικαιρότητα

«Εφυγε» ο τελευταίος Ιερολοχίτης Κωνσταντίνος Κόρκας

Οι δηλώσεις του υπουργού Αμυνας και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ για την απώλεια του καταδρομέα στρατηγού σε ηλικία 101 ετών
Protagon Team

Σε ηλικία 101 ετών έφυγε από τη ζωή ο τελευταίος Ιερολοχίτης, ο καταδρομέας στρατηγός Κωνσταντίνος Κόρκας. Με μηνύματα γεμάτα συγκίνηση τον αποχαιρέτησαν ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

«Ενας μεγάλος Ελληνας έφυγε. Ο τελευταίος Ιερολοχίτης, ο καταδρομέας στρατηγός Κωνσταντίνος Κόρκας πέρασε στο πάνθεον των Ηρώων του Εθνους, αφού τίμησε τους πεσόντες συμπολεμιστές του». Αυτό ανέφερε σε ανάρτησή του ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος για το θάνατο του Κωνσταντίνου Κόρκα.

«Κρατώ μια φράση του, από το πρόσφατο ταξίδι μας στη Σύμη: “Το Αιγαίο είναι η καρδιά της Ελλάδος. Δεν κόβεται, δεν διχοτομείται”. Αθάνατος!» υπογράμμισε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

«Αντίο Στρατηγέ, Μέντορα, φίλε, πατέρα, αδερφέ… εν όπλοις. Αντίο Μεγάλε Έλληνα. Άξιο τέκνο της Πατρίδος!» τόνισε από την πλευρά του ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

«Έφυγες στο Καβούρι, εκεί που μνημονεύσαμε μαζί και σήμερα όλους τους συμπολεμιστές σου! Σε ευχαριστώ για όλα! Θα ‘σαι πάντα ο Φάρος κι η Πυξίδα μας!» πρόσθεσε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.