Ιούλιος 1966, ο Μπόμπι Τσάρλτον με το τρόπαιο Ζιλ Ριμέ στο Γουέμπλεϊ. Η Αγγλία. Η Αγγλία του, είναι πρωταθλήτρια κόσμου | Photo by Hulton Archive/Getty Images)
Επικαιρότητα

«Εφυγε» ο μέγας σερ Μπόμπι Τσάρλτον

Σε ηλικία 86 ετών έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός μεσοεπιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Είχε επιζήσει του τραγικού αεροπορικού δυστυχήματος του Μονάχου το 1958 και οκτώ χρόνια μετά στέφθηκε πρωταθλητής κόσμου. Είχε γράψει τη δική του ιστορία στο μεγαλύτερο άθλημα
Protagon Team

Το Μάντσεστερ θρηνεί. Όχι, η Βρετανία θρηνεί. Όχι, ο κόσμος όλος, αυτός που αγάπησε το ποδόσφαιρο στον 20ο αιώνα, θρηνεί, κλίνει το γόνυ στον άριστο σερ Μπόμπι Τσάρλτον. Αυτός ο θρύλος το βρετανικού ποδοσφαίρου, έφυγε από τη ζωή το Σάββατο σε ηλικία 86 ετών.

Σπουδαίος μεσοεπιθετικός, ακέραιος χαρακτήρας, ένας πατριάρχης της μπάλας, ποδοσφαιρικό σύμβολο του 20ου αιώνα, ο σερ Μπόμπι φόρεσε τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για 17 χρόνια, έχοντας περάσει από τα τμήματα υποδομής του συλλόγου —ένα σύμβολο πίστης στη φανέλα, ακόμα και στις πιο σκοτεινές στιγμές ενός συλλόγου.

Ο Μπόμπι Τσάρλτον ήταν ένας από τους επιζήσαντες του τραγικού αεροπορικού δυστυχήματος του Μονάχου το 1958, όταν χάθηκαν οι Μπέμπηδες του Ματ Μπάσμπι —και χτίστηκε ο μύθος τους.

Φεβρουάριος 1958. O Μπόμπι Τσάρλτον, φοβισμένο παιδί, 20 ετών, στο νοσοκομείο μετά το αεροπορικό δυστύχημα στο Μόναχο, όταν σχεδόν χάθηκε όλη η περίφημη ομάδα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Allsport Hulton/Archive)

Οκτώ χρόνια αργότερα ο ίδιος θα ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος της εθνικής Αγγλίας που κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1966.

Μετά την ολοκλήρωση της ποδοσφαιρικής του καριέρας υπηρέτησε τη Γιουνάιτεντ από διοικητικό πόστο για 39 ολόκληρα χρόνια.

Συνολικά έπαιξε 758 παιχνίδια και σκόραρε 249 γκολ, πανηγυρίζοντας την κατάκτηση ενός Κυπέλλου Κυπελλούχων, τριών πρωταθλημάτων και ενός Κυπέλλου.

«Η Premier League είναι βαθιά θλιμμένη στο άκουσμα του θανάτου του σερ Μπόμπι Τσάρλτον, ενός από τους μεγαλύτερους παίκτες στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου. Οι σκέψεις και τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια απευθύνονται στην οικογένεια και τους φίλους του Sir Bobby, καθώς και σε όλους στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ», αναφέρει το μήνυμα της αγγλικής Λίγκας.

«Το πρώτο πράγμα που ανακάλυψα σαν αγόρι ήταν ότι ποτέ δεν θα έκανε κάτι πιο φυσικά, ή καλύτερα, από το να παίζω ποδόσφαιρο» είχε πει.

Ο Μπόμπι Τσάρλτον απέκτησε τον τίτλο «σερ» το 1994, όταν πήρε βαθμό ιπποσύνης, ενώ το 2002 μπήκε στο Hall of Game του αγγλικού ποδοσφαίρου.