| REUTERS/Henry Nicholls/File Photo
Επικαιρότητα

Δυστυχώς ο Μπρους Γουίλις πάσχει πλέον από μετωποκροταφική άνοια

Eναν χρόνο μετά την ανακοίνωση απόσυρσης του ηθοποιού από την ενεργό δράση, η κατάσταση της υγείας του έχει επιδεινωθεί, όπως ενημερώνει η οικογένειά του. Ο Γουίλις δεν έχει κλείσει καν τα 68 του...
Protagon Team

Τα πράγματα δεν είναι καλά για τον Μπρους Γουίλις, τον λαμπερό σταρ του Χόλιγουντ με τις τόσες και τόσες επιτυχίες. Πέρυσι, Μάρτιο μήνα, είχε ανακοινώσει ότι αποσύρεται από την ηθοποιία επειδή πάσχει από αφασία, μια νόσο που επηρεάζει τις νοητικές του ικανότητες. Τώρα όμως η υγεία του έχει επιδεινωθεί και η εκφυλιστική αυτή νόσος έχει μετεξελιχθεί σε άνοια. Ο Γουίλις δεν έχει κλείσει καν τα 68 του (έχει γενέθλια στις 19 Μαρτίου)…

Η ανακοίνωση της οικογένειάς του ήταν ένα ακόμα χτύπημα για τους θαυμαστές του αμερικανού ηθοποιού, που έγινε διάσημος μέσα από την τηλεοπτική σειρά «Moonlighting» τη δεκαετία του ’80, για να κατακτήσει έπειτα τη μεγάλη οθόνη με πρωταγωνιστικούς ρόλους στην κινηματογραφική σειρά «Πολύ σκληρός για να πεθάνει» (Die Hard), αλλά και στα φιλμ αναφοράς μιας ολόκληρης γενιάς: «Pulp Fiction», «12 πίθηκοι», «Armageddon», «Εκτη αίσθηση».

Αλλά ήταν αυτή η ανακοίνωση και μια υπενθύμιση της τρομακτικής δύναμης της μοίρας:

«Πλέον έχουμε μια πιο συγκεκριμένη διάγνωση: μετωποκροταφική άνοια», ανέφερε η οικογένεια του Μπρους Γουίλις σε ανακοίνωσή της. «Δυστυχώς, οι δυσκολίες επικοινωνίας είναι μόνο ένα σύμπτωμα της ασθένειας που αντιμετωπίζει ο Μπρους».

Η μετωποκροταφική άνοια είναι μια νευροεκφυλιστική νόσος και οι ασθενείς μπορεί να εμφανίσουν κενά μνήμης, αλλαγές στη συμπεριφορά ή δυσκολία στην ομιλία και την κίνηση.

«Σήμερα δεν υπάρχει θεραπεία για αυτήν την ασθένεια, μια πραγματικότητα που ελπίζουμε ότι θα μπορέσει να αλλάξει τα επόμενα χρόνια», συμπλήρωσαν στην ανακοίνωσή τους οι συγγενείς του Γουίλις, ζητώντας από τα μέσα ενημέρωσης να συμβάλουν από την πλευρά τους στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και στην εντατικοποίηση της επιστημονικής έρευνας.

Σύμφωνα με αμερικανούς ειδικούς, η μετωποκροταφική άνοια εμφανίζεται συχνότερα σε ασθενείς ηλικίας 40-65 ετών και αποτελεί το 1/5 των καταγεγραμμένων μορφών άνοιας.