Το χυδαίο πρωτοσέλιδο της «Αυγής» δείχνει τον πανικό και την πολιτική ένδεια του ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την ώρα που κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ -οι λεγόμενοι πραιτωριανοί του Αλέξη Τσίπρα- έσπευσαν να το υπερασπιστούν | INTIMEnews
Επικαιρότητα

«Δυστυχώς άφησε μερικούς πίσω η 17Ν»: Μετωπική κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για τη Χρυσή Αυγή

Η δήλωση... «αποποίησης» από την Κουμουνδούρου για τη διαδικτυακή απειλή «νεολαίου» του κόμματος «που δεν είναι μέλος». Το «μπράβο» του εξαδέλφου Τσίπρα στους υπευθύνους της «Αυγής» και οι δηλώσεις στήριξης από τους προεδρικούς. Για «χυδαίο πρωτοσέλιδο» έκανε λόγο ο Πρωθυπουργός
Protagon Team

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ με εκατέρωθεν κατηγορίες για «εναγκαλισμούς» με την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

Νέο «επεισόδιο», μετά το πρωτοσέλιδο της «Αυγής» που έριξε λάδι στη φωτιά της πολιτικής αντιπαράθεσης (εδώ), η ανάρτηση «νεολαίου» του ΣΥΡΙΖΑ που εξέφραζε την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι δεν υπάρχει «17 Νοέμβρη» για να «αναλάβει» στελέχη της ΝΔ όπως οι Αδωνις Γεωργιάδης και ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

«Λίγες μέρες μετά την καταδικαστική απόφαση για τη Χρυσή Αυγή, μέλος της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ ζητά τη δολοφονία ενός υπουργού και ενός βουλευτή της ΝΔ! Για μερικούς ο κύκλος του τυφλού μίσους συνεχίζεται. Και δυστυχώς πρωτοσέλιδα όπως το σημερινό της Αυγής δημιουργούν το υπέδαφος», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, ζητώντας τη διαγραφή του συγκεκριμένου στελέχους.

«Εκτός από την αυτονόητη καταδίκη της δήλωσης και τη διαγραφή του από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, καλούμε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αναλογιστεί πού οδηγούν το μίσος, η ακραία πόλωση, η δαιμονοποίηση του πολιτικού αντιπάλου. Η δημοκρατία δεν είναι κενό σύνθημα. Είναι καθημερινή πρακτική. Μόνο έτσι δεν θα αφήσουμε χώρο στους εχθρούς της δημοκρατίας. Η καταδίκη της Χρυσής Αυγής δεν αρκεί. Πρέπει να καταδικάζονται και οι πρακτικές της», καταλήγει η ανακοίνωση της Πειραιώς.

Εντονη ήταν η αντίδραση του υπουργού Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη (δείτε τη κάτω), ενώ και ο βουλευτής Κωνσταντίνος Μπογδάνος έκανε λόγο για κουλτούρα βίας και τσαμπουκά που εκπορεύονται από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην απάντησή της η Κουμουνδούρου υποστηρίζει ότι ο συντάκτης της επίμαχης ανάρτησης δεν είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. «Μέχρι τώρα είχαμε συνηθίσει όταν η Ν.Δ. ήταν στριμωγμένη να διυλίζει μια δήλωση στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., μπας και αλλάξει την ατζέντα. Τώρα φαίνεται πως τα πράγματα ζόρισαν ακόμα περισσότερο. Πριν από λίγο, η ΝΔ έφτασε να ζητά τα ρέστα από τον ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. και για απαράδεκτες δηλώσεις ανθρώπων που δεν είναι καν μέλη του, μπας και αλλάξει η συζήτηση από το διαρκές ξέπλυμα στελεχών της ΝΔ στους καταδικασμένους χρυσαυγίτες», ήταν το επιχείρημα που προέταξε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στη «δήλωση αποποίησης της ευθύνης» για την ανάρτηση του «νεολαίου».

Αν είναι ή όχι μέλος τους, ας τα βρουν μεταξύ τους, σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Αναξιοπρεπή χαρακτήρισε τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Μπογδάνος, καθώς, όπως σημείωσε σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έσπευσε να δηλώσει ότι ο νεαρός που ζήτησε τη δολοφονία του, δεν είναι μέλος του, αλλά παίζει με τις λέξεις γιατί είναι όντως μέλος της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Μητσοτάκης: Χυδαίο πρωτοσέλιδο – Γ. Τσίπρας: Μπράβο στην «Αυγή»

Στη μετωπική κυβέρνησης – αξιωματικής αντιπολίτευσης για το θέμα της Χρυσής Αυγής ήρθαν τα προστεθούν το «μπράβο» (δείτε το κάτω) του εξαδέλφου του Αλέξη Τσίπρα, Γιώργου Τσίπρα, στους υπευθύνους της «Αυγής», για το πρωτοσέλιδο που επέλεξαν στο κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας-όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, οι δηλώσεις στήριξης από κορυφαία στελέχη του κόμματος, αλλά και η τοποθέτηση του ίδιου του Πρωθυπουργού, που χωρίς περιστροφές  μίλησε για «χυδαίο πρωτοσέλιδο».

«Εγώ κρατώ την ενότητα του πολιτικού κόσμου απέναντι στη Χρυσή Αυγή. Σε ένα επίπεδο δεν σας κρύβω ότι με ενοχλεί η σπουδή με την οποία κάποιοι έσπευσαν να εκμεταλλευθούν πολιτικά αυτή τη δίκη. Κορυφαίο παράδειγμα το χυδαίο πρωτοσέλιδο της “Αυγής” που δείχνει τον πανικό και αν θέλετε την πολιτική ένδεια του ΣΥΡΙΖΑ. Ομως θα ήθελα να κρατήσουμε τη νίκη της δημοκρατίας. Οι δημοκρατικοί πολίτες γυρίζουν την πλάτη σε τέτοιες συμπεριφορές», σχολίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα ΝΕΑ» (εδώ).

Aπό κοντά και οι λεγόμενοι πραιτωριανοί του Αλέξη Τσίπρα, όπως οι Παύλος Πολάκης και Νίκος Παππάς, που έσπευσαν να υπερασιστούν το πρωτοσέλιδο της «Αυγής»:

Κοντονής: Ας αναλάβουν επιτέλους την πολιτική ευθύνη

Στα «πυρά» που δέχθηκε και συνεχίζει να δέχεται από τους –πρώην πια– συντρόφους του στην Κουμουνδούρου απάντησε εκ νέου την Κυριακή ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, λίγες ώρες μετά την αποπομπή του από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αντί να με «πυροβολούν» για τον Ποινικό Κώδικα, ας αναλάβουν την πολιτική ευθύνη, παρατήρησε απεθυνόμενος στην ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στον «ΘΕΜΑ FM».

«Ουδέποτε έκανα αναπαραγωγή των ισχυρισμών της ΝΔ», υποστήριξε ο πρώην υπουργός, σημειώνοντας ότι το περίεργο είναι «πώς το κόμμα στο οποίο ανήκα μέχρι πρότινος, λαμβάνει ότι είπα εγώ, κάτι που είπε η Νέα Δημοκρατία».

Οπως επανέλαβε, η κριτική του αφορούσε μόνο συγκεκριμένες αλλαγές στο Ποινικό Κώδικα που έφερε και ψήφισε η κυβέρνηση Τσίπρα.

«Το πρώτο που με είχε ενοχλήσει πάρα πολύ, ήταν η μετατροπή της δωροδοκίας από κακούργημα σε πλημμέλημα», διευκρίνισε, και το δεύτερο, οι παρελκόμενες ποινές και η στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων των μελών της Χρυσής Αυγής, σε περίπτωση καταδικαστικής απόφασης.

«Το 70%-80% του σχεδίου νόμου είχε πολύ θετικές διατάξεις, προς τη σωστή κατεύθυνση», δήλωσε ο κ. Κοντονής, υπήρχαν όμως και προβληματικά σημεία, για τα οποία –όπως επανέλαβε– ο ίδιος είχε προειδοποιήσει τους τότε συντρόφους του στον ΣΥΡΙΖΑ, ότι «θα τα βρούμε μπροστά μας».

«Η εικόνα που δίνει το κόμμα σήμερα με δυσαρεστεί ιδιαίτερα, ειδικά όταν έχεις απέναντί σου μια κυβέρνηση που τα έχει κάνει μαντάρα σε όλα», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός, αναφερόμενος στην εσωκομματική αναταραχή στην Κουμουνδούρου.

Οσο για τη σκληρή ανακοίνωση σε βάρος του από το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε: «Δεν γνωρίζω ποιος βρίσκεται πίσω από αυτήν την επίθεση και ούτε μ’ ενδιαφέρει να το μάθω […] Αν θέλουμε να φτιάξουμε κόμμα σοβιετικού τύπου, εμένα αυτό δεν μ’ αφορά».

«Εγώ στο κόμμα μου δεν έχω κάνει λογαριασμό. Το λέω στην Κεντρική Επιτροπή και… τρεις λαλούν και δυο χορεύουν» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Αν είναι αλήθεια αυτά που λέω, πρέπει να γίνει ανάληψη πολιτικής ευθύνης. Αντ’ αυτού, “πυροβολούμαι” εγώ» κατέληξε στη ραδιοφωνική του συνέντευξη ο κ. Κοντονής.

Tη Δευτέρα έγινε γνωστή η απόφαση της Νομαρχιακής Ζακύνθου με την οποία τίθεται επισήμως εκτός ΣΥΡΙΖΑ ο Σταύρος Κοντονής.

«Οταν ξαναζυγίσεις τις επιλογές σου μπορείς να ξαναζητήσεις να γίνεις συναγωνιστής μας», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην απόφαση της Νομαρχιακής, η οποία αναλυτικά έχει ως εξής:

Αχαρη η θέση μας εδώ στη Ζάκυνθο για τον μέχρι χθες συναγωνιστή μας Σταύρο Κοντονή.

Δεν είμαστε καθόλου ευτυχείς που ο Σ. Κοντονής διάλεξε αυτήν την ώρα της χαράς για να δημοσιοποιήσει τις όποιες ενστάσεις του. Αυτές που όφειλε να καταθέσει πολύ νωρίτερα.

Αυτές που δεν έτυχε να μας εμπιστευθεί εδώ στη Ζάκυνθο. Δεν βοήθησε προφανώς και η εσχάτως μειωμένη συμμετοχή του στις τοπικές διαδικασίες μας στο νησί. Έχουμε γνώμη για τα πολιτικά δικαιώματα των χρυσαυγιτών, έχουμε γνώμη και για τις ποινές τους, αλλά ίσως αυτή τη γνώμη δεν υπάρχει λόγος να την αναλύσουμε. Μπορεί και να μην ενδιαφέρει τους πολλούς.

Σύντροφε Σταύρο. Σύντροφε που μέχρι χτες ήσουν συναγωνιστής μας , ΔΕΝ είχες δίκιο, ιδιαίτερα μάλιστα για τη ΣΤΙΓΜΗ που διάλεξες να «διαφοροποιηθείς».

Όταν μπορούσες να επηρεάσεις αυτά που γίνονταν , όταν μπορούσες να παραιτηθείς από τη θέση ευθύνης σου, δεν το έπραξες. Τώρα η παραίτηση σου από την Κεντρική Επιτροπή ούτε τα πολιτικά δικαιώματα των χρυσαυγιτών θίγει, ούτε αυξάνει τις ποινές τους. Εξάλλου όλα όσα έγιναν τότε δεν σε εμπόδισαν να ξαναγίνεις υποψήφιος μας στην Ζάκυνθο.

Μόνο αυτοί που υποκρίνονται οτι είναι ενθουσιασμένοι με την καταδίκη της Χρυσής Αυγής χάρηκαν για την τηλεοπτική παραίτηση σου.

Σύντροφε μέχρι χθες , δεν «απεμπόλησες τα δικαιώματά σου» . Τα λάκτισες. Μαζί με την καρδάρα του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά εμείς θα την ξαναγεμίσουμε άμεσα.

Και όταν ξαναζυγίσεις τις έσχατες επιλογές σου, όταν ο χρόνος έρθει να απαλύνει τις πληγές, μπορείς να ξαναζητήσεις να γίνεις συναγωνιστής μας.

Είναι προφανές ότι για μας, το θετικό έργο σου στη Ζάκυνθο και οι αγώνες σου για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν μηδενίζονται.

Γιατί στην Αριστερά οι αγώνες δεν διαγράφονται. Τα λάθη είναι αυτά που διαγράφονται ή συγχωρούνται. Αρκεί να μπορεί κάποιος να τα αναγνωρίσει.