Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας ανάμεσα στους δύο δικηγόρους, Γιάννη Μπιλιάνη (αριστερά) και Κωνσταντίνο Πικραμένο (δεξιά) | facebook
Επικαιρότητα

Δύο νέοι δικηγόροι έγραψαν έναν νομικό οδηγό για τις start-up σε απλή γλώσσα

Το βιβλίο με τίτλο «Start-up Enterprise: The Legal Guide» προλογίζει ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για την Έρευνα και την Καινοτομία, Χρίστος Δήμας
Protagon Team

Ποιες είναι οι βασικές νομικές έννοιες που πρέπει να έχει κανείς στο μυαλό του κατά την υλοποίηση μιας επιχειρηματικής ιδέας;

Οι Γιάννης Μπιλιάνης και Κωνσταντίνος Πικραμένος, δικηγόροι από την Αθήνα, αποφάσισαν να αξιοποιήσαν τον χρόνο της καραντίνας και να γράψουν έναν νομικό οδηγό για τις start-up σε κατανοητή και προσιτή γλώσσα. Πρόκειται για ένα εγχείρημα που απευθύνεται σε όσους σκοπεύουν να ιδρύσουν μια νέα επιχείρηση ανεξάρτητα από την εκπαίδευσή τους.

Σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Αντ. Ν. Σάκκουλα E.E., οι δύο νέοι δικηγόροι παρουσίασαν το βιβλίο με τίτλο «Start-up Enterprise: The Legal Guide». Πρόκειται για την έντυπη, εμπλουτισμένη έκδοσή του ομότιτλου e-book , το οποίο διατίθεται δωρεάν από την ιστοσελίδα του εκδότη.

Ο αναγνώστης του βιβλίου:

Το βιβλίο προλογίζει ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για την Έρευνα και την Καινοτομία, Χρίστος Δήμας ο οποίος τονίζει πως τα τελευταία δύο χρόνια, η Πολιτεία, μέσα από μια σειρά συστηματικών πρωτοβουλιών έχει συμβάλει ενεργά προς την ανάδειξη και ενεργό υποστήριξη του οικοσυστήματος καινοτομίας και επιχειρηματικότητας.

“Με την καθοδήγηση του παρόντος εγχειριδίου, ο σύγχρονος επιχειρηματίας-startupper είναι επαρκώς εφοδιασμένος με τα απαραίτητα «νομικά εργαλεία», γνώσεις και κατευθύνσεις που τον βοηθούν στην πραγματοποίηση και ανάπτυξη της επιχειρηματικής του ιδέας σε ένα πλαίσιο νομικής ασφάλειας” τονίζει στην ανάρτησή του.

Οι συγγραφείς είχαν, ήδη, την ευκαιρία να παρουσιάσουν στους φοιτητές του Μητροπολιτικού Κολεγίου ένα workshop για την ίδρυση και λειτουργία μιας start-up, ενώ ετοιμάζουν και άλλες συναφείς εκδηλώσεις και συνεργασίες.