| InTime News / ΣΤΑΜΑΤΕΛΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Επικαιρότητα

ΔΣΑ: Πειθαρχική δίωξη σε βάρος του Αλέξη Κούγια για αντιδεοντολογική συμπεριφορά

Η πειθαρχική δίωξη ασκήθηκε μετά από σχετική εισήγηση του προέδρου του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών σε συνέχεια των καταγγελιών του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών αναφορικά με δηλώσεις του δικηγόρου στη δίκη Λιγνάδη
Protagon Team

Πειθαρχική δίωξη για αντιδεοντολογική συμπεριφορά ασκήθηκε σε βάρος του δικηγόρου Αλέξη Κούγια, μετά από αναφορά σε βάρος του που είχε υποβάλει το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ), τον περασμένο Μάρτιο. Αφορμή στάθηκαν δηλώσεις του δικηγόρου στο πλαίσιο της δίκης του εντολέα του, Δημήτρη Λιγνάδη.

Η πειθαρχική δίωξη ασκήθηκε, μετά από σχετική εισήγηση, από τον πρόεδρο του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) Ζήση Κωνσταντίνου, με τον γνωστό δικηγόρο να παραπέμπεται στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΔΣΑ, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Η αναφορά κατατέθηκε στις 14 Μαρτίου 2022 ενώ είχε κατατεθεί και προς τον πρόεδρο του ΔΣΑ Δημήτρη Βερβεσό, ανοικτή επιστολή με θέμα «απαράδεκτες, αγοραίες, χυδαίες, προσβλητικές και ρατσιστικού περιεχομένου δηλώσεις στη βάση της έκφρασης και της ταυτότητας φύλου, δικηγόρου, μέλους του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών».

Σημειώνεται πως ήδη εκκρεμεί πειθαρχικός έλεγχος σε βάρος του Αλέξη Κούγια, όπως και σε βάρος του δικηγόρου Γιάννη Βλάχου, αναφορικά με δηλώσεις τους σχετικά με την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη. Και οι δυο κλήθηκαν για εξηγήσεις στα τέλη Αυγούστου.