Παύλος Πολάκης και Θοδωρής Δρίτσας σε παλαιότερη φωτογραφία από κοινή τους παρουσία στα έδρανα της Βουλής | INTIMEnews
Επικαιρότητα

Δρίτσας ξαναχτυπά: Παράγοντας διχασμού ο Κασσελάκης – άμεση απάντηση Πολάκη

«Προσκύνησες στον ΣΚΑΪ για πέντε λεπτά δημοσιότητας», είπε ο πάντα έτοιμος για επιθετικές απαντήσεις στους αμφισβητίες της νέας ηγεσίας, βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ
Protagon Team

Στις ευθείες βολές του κατά του νεοεκλεγέντος προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, επέμεινε μιλώντας τη Δευτέρα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο πρώην βουλευτής και υπουργός, Θοδωρής Δρίτσας. «Δυστυχώς», ήταν η διαπίστωσή του, «εξελίσσεται σε παράγοντα διχασμού και αποσταθεροποίησης», επαναλαμβάνοντας ότι μόνη διέξοδος είναι ο κ. Κασσελάκης να ιδρύσει δικό του κόμμα!

Στις δηλώσεις Δρίτσα απάντησε αστραπιαία ο πάντα έτοιμος σε αντίστοιχες περιπτώσεις, Παύλος Πολάκης, που πέρα από το σύνηθες «μάλωμα» του άλλοτε συνοδοιπόρου στην κυβέρνηση της Πρώτης Φοράς Αριστερά, επέλεξε να κατονομάσει ξανά έναν δημοσιογράφο – τον ρεπόρτερ του ΣΥΡΙΖΑ στο κανάλι του Φαλήρου, Αντώνη Αντζολέτο-  προκειμένου να δώσει τα διαπιστευτήρια της αντίστασής του στο… «σύστημα».

«Πέφτεις στα μάτια μας Θοδωρή (και εκφράζομαι ήπια)», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Παύλος Πολάκης παραθέτοντας ως παράδειγμα συμπεριφοράς την απάντηση που έστειλε στον δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ όταν τον είχε καλέσει σε  τηλεοπτική εκπομπή του καναλιού.


«Ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ -και ήρθαν πολλοί και ψήφισαν πράγματι- ένα μέρος του δεν έχει ενεργό συμμετοχή και επέλεξε μια φυγή προς τα εμπρός με τα δικά του κριτήρια. Ο ίδιος όμως δεν μπορεί να παίρνει μια πρωτοβουλία και να θέτει υποψηφιότητα σε κόμμα που δεν είναι καν μέλος, δεν έχει συνάφεια. Δεν είχαμε φανταστεί τέτοιο πράγμα για να το προβλέψουμε στο Καταστατικό», δικαιολογήθηκε νωρίτερα ο Θοδωρής Δρίτσας για την ανάδειξη Κασσελάκη στην ηγεσία του κόμματος.

«Στη διάρκεια της καμπάνιας του», παρατήρησε ο  πρώην υπουργός, «δεν εξέθεσε ούτε μια πολιτική άποψη προγραμματική και δεν δεσμεύτηκε για τίποτα. Μετά έχει θέσεις, αλλά είναι ξένες προς την παράδοση της Αριστεράς. Αυτό δεν είναι διχασμός; Δεν είναι παραλογισμός;» διερωτήθηκε.

«Αυτό το παράλογο πρέπει να βρει έναν τρόπο κάθαρσης ανάλογο με αυτόν της αρχαίας τραγωδίας», ήταν μία ακόμη χαρακτηριστική αναφορά του και ως λύση εντόπισε την ίδρυση νέου κόμματος από τον Στέφανο Κασσελάκη.

«Δεν έχω τίποτα προσωπικό με τον κ. Κασσελάκη, πολιτική είναι η διαφορά, είναι υποχρεωμένος να ιδρύσει ένα δικό του κόμμα. Εάν ήθελε να έρθει στον ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να μπει στη διαδικασία, να προσφέρει, όχι να διεκδικήσει την ηγεσία, αυτό είναι ιστορικό ατόπημα πρωτοφανές παγκοσμίως», είπε ο κ. Δρίτσας, εκτιμώντας πάντως ότι στο τέλος «θα  την ξεπεράσουμε την κρίση».