| INTIMENEWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Επικαιρότητα

Δραγασάκης κατά Κασσελάκη: Πορεύεται «αντιδημοκρατικά» – η ομιλία του μια προσβολή για όλους

«Δεν ξέρω πόσα περιθώρια υπάρχουν ακόμη, ώστε να παραμείνει ο ΣΥΡΙΖΑ κόμμα της Αριστεράς», σημείωσε το ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ για τα όσα συνέβησαν το διήμερο της Κεντρικής Επιτροπής, αποδίδοντας την ευθύνη στον νέο αρχηγό
Protagon Team

O Γιάννης Δραγασάκης είναι ένα πρόσωπο με σημαντικό πολιτικό ειδικό βάρος στον ΣΥΡΙΖΑ και όχι μόνο: μέλος της Νοελαίας Λαμπράκη προδικτατορικά, στέλεχος του ΚΚΕ μετά τη χούντα, μέλος της κυβέρνησης του Ξενοφώντα Ζολώτα, διεκδικητής της γενικής γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ το 1991 όταν και έχασε για λίγο από την Αλέκα Παπαρήγα, και έπειτα, στην εποχή της κυριαρχίας των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Στα 76 του, βλέπει τον ΣΥΡΙΖΑ να διαλύεται και στη σκιά και των όσων δραματικών συνέβησαν στην Κεντρική Επιτροπή το Σαββατοκύριακο, αποφάσισε να παρέμβει δημόσια, προσπαθώντας να σώσει ό,τι σώζεται – αν σώζεται πια…

Ο κ. Δραγασάκης εμφανίστηκε το βράδυ της Κυριακής ιδιαίτερα προβληματισμένος για την επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ και εξέφρασε την αμφιβολία του αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνει κόμμα της Αριστεράς.

Αυτή τη φορά μάλιστα, ο κ. Δραγασάκης, ο οποίος μέχρι και την τελευταία στιγμή προσπαθούσε να πείσει τις αντιμαχόμενες πλευρές στον ΣΥΡΙΖΑ να χαμηλώσουν τους τόνους και ζητούσε ψυχραιμία, προτείνοντας μάλιστα ένα σχέδιο έξι σημείων για να βγει το κόμμα από την κρίση, δεν συγκρατήθηκε και επιτέθηκε στον νέο αρχηγό Στέφανο Κασσελάκη.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο κ. Δραγασάκης κατηγόρησε τον κ. Κασσελάκη αναφέροντας πως αγνόησε την επιστολή του «με συγκεκριμένες προτάσεις για μια ενωτική διέξοδο από την κρίση του κόμματος» καταλογίζοντάς του «αντιδημοκρατικά ήθη και αλαζονικές συμπεριφορές που με κάνουν να πιστεύω ότι ο νέος πρόεδρος έχει κάνει τις επιλογές του και αυτές είναι βαθιά διχαστικές και τραυματικές».

Ο κ. Δραγασάκης αναγνώρισε μεν πως ο κ. Κασσελάκης εξελέγη δημοκρατικά αλλά σημειώνει πως «πορεύεται ουσιαστικά αντιδημοκρατικά».

Σχετικά μάλιστα με την ομιλία του κ. Κασσελάκη στην Κεντρική Επιτροπή, ο κ. Δραγασάκης σχολίασε πως «αποτελεί προσβολή όχι μόνο για τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά για κάθε δημοκρατικό πολίτη, καθώς φαίνεται να αγνοεί βασικές αρχές της δημοκρατίας και του νομικού πολιτισμού».

Στην ίδαι ανάρτηση, εξήγησε γιατί αποχώρησε από τη συνεδρίαση και έπειτα έκρινε: «Δεν ξέρω πόσα περιθώρια υπάρχουν ακόμη, ώστε να παραμείνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κόμμα της Αριστεράς»…