Επικαιρότητα

Δολοφονία Αλκη: Διαψεύδουν από την ΕΛ.ΑΣ τα περί φυγής στην Αλβανία του 20χρονου συνεργού

Δημοσιεύματα ήθελαν έναν φίλο του 23χρονου που έχει ήδη συλληφθεί για τον φόνο, να έχει περάσει τα σύνορα πριν τον ταυτοποιήσουν από την αστυνομία. Πηγές της ΕΛ.ΑΣ προσπάθησαν να υποβαθμίσουν το όλο θέμα
Protagon Team

Πηγές από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη διέψευσαν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ένας 20χρονος που συμμετείχε στη δολοφονία του 19χρονου Αλκιβιάδη Καμπανού έχει διαφύγει από τη χώρα.

Δημοσίευμα το Σάββατο στο thestival.gr ανέφερε ότι ένας 20χρονος αλλοδαπός, ο οποίος είναι φίλος με τον 23χρονο που έχει συλληφθεί για τη δολοφονία του φοιτητή, πέρασε την Πέμπτη τα σύνορα με την Αλβανία.

Ο 20χρονος, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ταυτοποιήθηκε από την αστυνομία στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή. Οταν αναζήτησαν το όνομα στη βάση δεδομένων, διαπίστωσαν ότι μόλις την προηγούμενη ημέρα είχε φύγει για το εξωτερικό.

«Δεν έχει ταυτοποιηθεί συνεργός του 23χρονου κατηγορουμένου για την επίθεση, άρα δεν μπορεί να διέφυγε κάποιος» σημείωναν αρχικά οι πηγές της ΕΛ.ΑΣ. που διευκρίνισαν ότι «ακόμα και αν διέφευγε όμως, με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης θα εκδίδετο στη χώρα μας».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 20χρονος με τον 23χρονο, που είναι στον ίδιο σύνδεσμο φιλάθλων του ΠΑΟΚ, είχαν εμπλακεί και στο παρελθόν σε επίθεση κατά φιλάθλων του Αρη και μάλιστα στο ίδιο σημείο  με τη δολοφονία του Αλκη. Εναντίον του είχε σχηματιστεί δικογραφία.